Τροχοί & TIR

Στην κυκλοφορία τα πρώτα 5 χλμ. του δρόμου Θέρμη – Γαλάτιστα

Στην κυκλοφορία παραδίδονται την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου τα πρώτα πέντε χιλιόμετρα του οδικού άξονα Θέρμη-Γαλάτιστα, αποκάλυψε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Υποδομές, Γιώργος Καρα
Παρασκευή 03/12/2021 - 12:57
Κοινοποίηση στα Social Media

Στην κυκλοφορία παραδίδονται την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου τα πρώτα πέντε χιλιόμετρα του οδικού άξονα Θέρμη-Γαλάτιστα, αποκάλυψε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Υποδομές, Γιώργος Καραγιάννης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Ράδιο Θεσσαλονίκη» και διευκρίνισε ότι «το μεγάλο κομμάτι του δρόμου από τα 13 χιλιόμετρα που θα κατασκευάσουμε, το δημοπρατήσαμε και το συμβασιοποιήσαμε».

Η παράδοση του έργου των 5 χιλιομέτρων θα γίνει παρουσία και του υπουργού Κώστα Καραμανλή.

FlyOver χωρίς διόδια

Ο κ. Καραγιάννης αναφέρθηκε στον μεγάλο αυτοκινητόδρομο FlyOver που θα αντιμετωπίζει το έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης και για τον οποίο αναμένονται οι δεσμευτικές προσφορές έως τις 20 Δεκεμβρίου.

Ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρχουν διόδια στο FlyOver, ενώ ενδιαφέρον έχουν δείξει μεγάλοι όμιλοι στον κλάδο των κατασκευών. Ο νέος υπερσύγχρονος αυτοκινητόδρομος, μήκους 13 χλμ. με 4 χλμ. συνεχόμενης γέφυρας, και η αναβάθμιση στην υπάρχουσα περιφερειακή οδό θα κατασκευαστούν χωρίς να ταλαιπωρηθούν οι πολίτες, καθώς η κυκλοφορία θα διεξάγεται απρόσκοπτα.

Τα άλλα έργα

Κλείνοντας, ο κ. Καραγιάννης επεσήμανε ότι ειδικά για τη Θεσσαλονίκη, υπάρχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και είναι ορατές οι παρεμβάσεις που έχει κάνει το Υπουργείο Υποδομών σε όλα τα ζητήματα, όπως:

- Λύθηκε το θέμα της οδικής σύνδεσης με το λιμάνι, με τον 6ο προβλήτα, και έχει στηθεί εργοτάξιο, κατασκευάζεται.

- Προκηρύχθηκε η σιδηροδρομική σύνδεση για το λιμάνι και ο Προαστιακός Δυτικής Θεσσαλονίκης.

- Τις επόμενες μέρες, περνάει από τη διυπουργική επιτροπή ΣΔΙΤ ο δρόμος Θεσσαλονίκη - Έδεσσα.

PreviousNext