Τροχοί & TIR

Στην Πάτρα το φυσικό αέριο

Εγκρίθηκε από τη ΡΑΕ (Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας) το πρόγραμμα ανάπτυξης του ΔΕΣΦΑ 2021-2030, στο οποίο, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνεται και η τροφοδοσία της Πάτρας. Για το θέμα ο Αντιπεριφερειάρχης Επι
Τετάρτη 14/04/2021 - 13:24
Κοινοποίηση στα Social Media

Εγκρίθηκε από τη ΡΑΕ (Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας) το πρόγραμμα ανάπτυξης του ΔΕΣΦΑ 2021-2030, στο οποίο, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνεται και η τροφοδοσία της Πάτρας.

Για το θέμα ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίων Ζαΐμης, δήλωσε τα εξής: «Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, μετά από συντονισμένη προσπάθεια και συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές, κέρδισε το στοίχημα και ο αγωγός υψηλής πίεσης θα φθάσει επιτέλους στην περιοχή, καθώς η ΡΑΕ ενέκρινε το Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2021-2030 του ΔΕΣΦΑ, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και αγωγός υψηλής πίεσης, διαμέτρου 16’’ και μήκους 120 χλμ, ο οποίος θα ξεκινά από σημείο που θα συνδέει την Κόρινθο με τη Μεγαλόπολη και θα καταλήγει σε δύο μετρητικούς και ρυθμιστικούς σταθμούς, ο ένας στα όρια της Πάτρας και ο άλλος στη Βιομηχανική Περιοχή Πατρών. Ο εκτιμώμενος προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 85 εκατ. ευρώ. Το έργο θα είναι συμβατό με το ήδη ενταγμένο έργο του υγροποιημένου αερίου (LNG) και των υποδομών του».

«Ο αγωγός φυσικού αερίου ήταν ένα οραματικό έργο που ανασύραμε από τα συρτάρια της ιστορίας στα οποία είχε κλειδωθεί το 2011 από πολιτικούς και αυτοδιοικητικούς φορείς που τους αρκούσε ένα όχι για να σταματήσουν να διεκδικούν. Η σημερινή περιφερειακή Αρχή, από την αρχή της θητείας της ανέσυρε το σχέδιο και τη διεκδίκηση, χωρίς τυμπανοκρουσίες. Τρέξαμε και ενεργήσαμε σε πολλά επίπεδα, ακόμα και εκτός της χώρας. Δεν ήμασταν εύκολοι, ούτε πάντοτε ευχάριστοι. Ήμασταν, όμως, σταθερά προσηλωμένοι στον στόχο», κατέληξε ο κ. Ζαΐμης (φωτό).

PreviousNext