Τροχοί & TIR

Στην Υφυπουργό Μεταφορών τα θέματα των αστικών ΚΤΕΛ. Στο επίκεντρο η ηλεκτροκίνηση

Η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τις Μεταφορές, Χριστίνα Αλεξοπούλου είχε χθες, Δευτέρα 7 Αυγούστου 2023, συνάντηση με αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστικών Συγκοινωνιών
Τρίτη 08/08/2023 - 17:59
Κοινοποίηση στα Social Media
Χριστίνα Αλεξοπούλου: Συνάντηση με αντιπροσωπεία της ΠΟΑΣ

Η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τις Μεταφορές, Χριστίνα Αλεξοπούλου είχε χθες, Δευτέρα 7 Αυγούστου 2023, συνάντηση με αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστικών Συγκοινωνιών (ΠΟΑΣ) στην οποία συμμετείχαν ο Πρόεδρος Μιχάλης Σακελλαρίου, η Ειδική Γραμματέας Δώρα Ρήγα και ο Γενικός Γραμματέας Αριστείδης Οφίδης.


Παρών στη συνάντηση ήταν και ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών Γιάννης Ξιφαράς.


Μετά το πέρας της συνάντησης, η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χριστίνα Αλεξοπούλου δήλωσε:
«Η χρήση των αστικών συγκοινωνιών αποτελεί κοινωνικού χαρακτήρα δραστηριότητα για την ελληνική περιφέρεια. Για το λόγο αυτό εξετάζουμε τα αιτήματα που διατυπώνονται από την ΠΟΑΣ και στο πλαίσιο των κατευθύνσεων του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη προωθούμε μεταρρυθμίσεις στις οδικές επιβατικές μεταφορές.


Εκτός των άλλων, αξιοποιούμε χρηματοδοτικά εργαλεία της ΕΕ για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης στα αστικά ΚΤΕΛ, στο πλαίσιο ανανέωσης του στόλου τους.


Στη σύσκεψη ανταλλάξαμε απόψεις για θέματα που χρίζουν της μέριμνας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ώστε να υπάρξουν οι κατάλληλες παρεμβάσεις, πάντα με γνώμονα τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών».

 

PreviousNext