Τροχοί & TIR

Στις επόμενες ημέρες η επίσημη παράδοση του λιμένα Ηγουμενίτσας στον Grimaldi

Μέσα στις επόμενες ημέρες, ίσως στις 20 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί η τυπική παράδοση-παραλαβή του λιμένα Ηγουμενίτσας στον ιταλικό ναυτιλιακό όμιλο Grimaldi. Σύμφωνα με το epiruspost.gr, η τελετή
Τετάρτη 11/10/2023 - 15:35
Κοινοποίηση στα Social Media
Φωτό: Λιμάνι Ηγουμενίτσας
Φωτό: Λιμάνι Ηγουμενίτσας

Μέσα στις επόμενες ημέρες, ίσως στις 20 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί η τυπική παράδοση-παραλαβή του λιμένα Ηγουμενίτσας στον ιταλικό ναυτιλιακό όμιλο Grimaldi.

Σύμφωνα με το epiruspost.gr, η τελετή θα έχει πανηγυρικό χαρακτήρα και θα γίνει με την παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, μελών του Συμβουλίου και του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας.

Υπενθυμίζεται ότι με τη σύμβαση που υπογράφηκε, το 67% του ΟΛΗΓ πέρασε στον όμιλο Grimaldi και ταυτόχρονα 84 εκατ. ευρώ μπαίνουν στα ταμεία του ΤΑΙΠΕΔ. Πέρα από το λιμάνι στους Ιταλούς περνούν τα αλιευτικά και τουριστικά καταφύγια στα Σύβοτα, την Πλαταριά και τη Σαγιάδα.

Στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας μέσα στο επόμενο δίμηνο ολοκληρώνονται και τα έργα της τρίτης φάσης με την ολοκλήρωση των οποίων επιτυγχάνεται η βελτίωση του επίπεδου των παρεχόμενων υπηρεσιών προς όλους τους χρήστες, η αύξηση των εξυπηρετούμενων δρομολογίων σε ετήσια βάση από το Νέο Λιμένα, η ασφαλής διακίνηση των επιβατών και των εμπορευμάτων, η διευκόλυνση χωροθέτησης και ελέγχου των βασικών λειτουργιών του λιμένα και η δυνατότητα περαιτέρω ανάπτυξης και προσαρμογής του Νέου Λιμένα σύμφωνα με τις νέες απαιτήσεις που τίθενται από την Ευρωπαϊκή Πολιτική Μεταφορών.

PreviousNext