Στο δρόμο τα ηλεκτρικά FUSO eCanter (+video)

Παρ, 23/03/2018 - 16:01

Η Daimler Trucks παρέδωσε τα πρώτα πλήρως ηλεκτρικά FUSO eCanter σε πελάτες της στο Ηνωμένο Βασίλειο, κάτι που γίνεται σε συνέχεια του λανσαρίσματος που έχει ήδη γίνει στη Νέα Υόρκη, το Τόκιο και το Βερολίνο.

Οι πρώτες εταιρείες που παρέλαβαν το ελαφρύ φορτηγό μηδενικών ρύπων είναι οι DPD (διανομές), Wincanton (logistics) και Hovis (αρτοσκευάσματα). Οι τρεις εταιρείες αρχικά θα διαθέτουν στους στόλους τους εννέα FUSO eCanter, τα οποία πρόκειται να χρησιμοποιηθούν σε αστικές παραδόσεις μικρής ακτίνας εντός και εκτός Λονδίνου. Η DPD θα δοκιμάσει δύο μονάδες του eCanter αρχικά για δύο χρόνια, η Wincanton σχεδιάζει να παραλάβει πέντε οχήματα και η Hovis ετοιμάζεται να ξεκινήσει με δύο οχήματα. Υπενθυμίζουμε πως το ηλεκτρικό φορτηγό -που στην ευρωπαϊκή του έκδοση κατασκευάζεται στο Tramagal της Πορτογαλίας- έχει διανύσει ήδη πάνω από 90.000 δοκιμαστικά χιλιόμετρα ώστε να είναι έτοιμο για επαγγελματική χρήση.

Απορριμματοφόρο eCanter

Η «Mitsubishi Fuso Truck & Bus Corporation» (MFTBC), μια εταιρεία μέλος του ασιατικού ομίλου «Daimler Trucks Asia» (DTA), ανακοίνωσε πως εξελίσσει ένα όχημα αποκομιδής απορριμμάτων με βάση το eCanter. Το εν λόγω όχημα θα κατασκευαστεί από κοινού με την «ShinMaywa Industries Ltd.», μια εταιρεία που έχει την έδρα της στην Τακαραζούκα της νομαρχίας Χιγκόρο της Ιαπωνίας και η οποία εξειδικεύεται στις υπερκατασκευές για τα οχήματα αποκομιδής απορριμμάτων. Οι δύο εταιρείες, από την άνοιξη του 2019 θα διεξάγουν τις πρώτες δοκιμές του ηλεκτρικού απορριμματοφόρου στην πόλη Καβασάκι της Ιαπωνίας. Εκεί θα πραγματοποιηθούν δοκιμές λειτουργίας του μοντέλου σε πραγματικές συνθήκες και παράλληλα θα πιστοποιηθεί η απόδοσή του.

Δείτε σε video την παράδοση των ηλεκτρικών Fuso eCanter στο Λονδίνο

Υπενθυμίζουμε πως το eCanter έχει μικτό βάρος 7,49 τόνων και ωφέλιμο φορτίο μέχρι και 4,5 τόνους. Εξοπλίζεται με ηλεκτρικό κινητήρα, o οποίος παράγει ισχύ 129 kW (180 hp) και ροπή 390 Nm. Διαθέτει 6 μπαταρίες των 13,8 kWh, που δημιουργούν μια συστοιχία 82,8 kWh που του προσδίδουν αυτονομία περίπου 100 χλμ. και οι οποίες απαιτούν γύρω στις 11 ώρες για να φορτιστούν σε μονοφασική παροχή (200V/30A) ή περίπου 1,5 ώρα σε τριφασική παροχή (400V/125A).

Video URL