Τροχοί & TIR

Στο Τέξας οι υψηλότερες αμοιβές οδηγών

Σε μια έρευνα για την απασχόληση και τις αμοιβές των εργαζομένων στις Η.Π.Α. στην κατηγορία «οδηγοί φορτηγών» προέκυψε ότι οι υψηλότερες αμοιβές δίδονται στο Τέξας των Ηνωμένων Πολιτειών. Στην κορυφ
Τρίτη 11/05/2021 - 16:34
Κοινοποίηση στα Social Media

Σε μια έρευνα για την απασχόληση και τις αμοιβές των εργαζομένων στις Η.Π.Α. στην κατηγορία «οδηγοί φορτηγών» προέκυψε ότι οι υψηλότερες αμοιβές δίδονται στο Τέξας των Ηνωμένων Πολιτειών.

Στην κορυφή των εταιρειών φιγουράρει η Sisu Energy LLC που δραστηριοποιείται στα πετρελαιοειδή – στερεά και υγρά καύσιμα, χημικά και αέρια. Διατηρεί έναν στόλο φορτηγών, καυσιμάδικα τα περισσότερα, οι οδηγοί των οποίων αμείβονται με 14.000 δολάρια την εβδομάδα.

Ωστόσο, η Sisu Energy προσλαμβάνει μόνο έμπειρους οδηγούς με πιστοποιητικό ADR, όπως προκύπτει από δήλωση του υπευθύνου.

Στα 10.000 με 12.000 δολάρια την εβδομάδα κυμαίνονται οι αμοιβές των οδηγών φορτηγών και σε μεταφορικές εταιρείες του Τέξας. Τα ποσά αυτά είναι καθαρά, όμως περιλαμβάνουν και τυχόν υπερωρίες, διανυκτερεύσεις και αφορούν οδηγούς μεγάλων αποστάσεων (Interstate Trucking), που πραγματοποιούν δρομολόγια από τις ανατολικές και κεντρικές Πολιτείες προς τις Δυτικές και αντίστροφα.

Στον αντίποδα, οι Ευρωπαίοι οδηγοί φορτηγών βρίσκονται απέναντι σε ένα τεράστιο φάσμα διαφορών στις αμοιβές τους, όπου βασικός παράγοντας που ορίζει τους μισθούς δεν είναι ούτε το είδος της μεταφοράς ούτε οι αποστάσεις.

Είναι η πινακίδα του φορτηγού, δηλαδή το κράτος που εδρεύει η μεταφορική. Άλλη η αμοιβή του οδηγού με βουλγάρικη ή λιθουανική πινακίδα και άλλη η αμοιβή του οδηγού με γαλλική ή βέλγικη πινακίδα.

Μεταξύ ανατολικών και δυτικών χωρών, η Ελλάδα βρίσκεται στη μέση με αμοιβές πολύ χαμηλότερες π.χ. των Γάλλων, αλλά πολύ υψηλότερες εκείνων των οδηγών ανατολικών χωρών.

Ολοκληρωμένη έρευνα για τις αμοιβές των Ελλήνων οδηγών φορτηγών θα παρουσιάσουμε σε ένα από τα επόμενα τεύχη του περιοδικού ΤΡΟΧΟΙ & ΤΙR.

PreviousNext