Τροχοί & TIR

Στον ΟΛΒ ο Αντιπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς

Τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου επισκέφτηκε ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτης Σχοινάς, συνοδευόμενος από την Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, κ. Νι
Δευτέρα 12/06/2023 - 15:34
Κοινοποίηση στα Social Media
φωτό: ΟΛΒ ΑΕ
φωτό: ΟΛΒ ΑΕ

Τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου επισκέφτηκε ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτης Σχοινάς, συνοδευόμενος από την Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, κ. Νιόβη Ρίγκου και τον κ. Chris Uregian, μέλος του Cabinet. Ο κ. Σχοινάς είχε συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος Βόλου κ. Σωκράτη Αναγνώστου και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, έγινε ενημέρωση για τη δρομολόγηση της πορθμειακής γραμμής διακίνησης επιβατών και οχημάτων (Ε/Γ-Ο/Γ) μεταξύ Ελλάδος Αιγύπτου, από και προς τους λιμένες Βόλου και Αλεξάνδρειας, για τις συναντήσεις της ελληνικής πλευράς με τις αιγυπτιακές Αρχές και την ενθουσιώδη υποστήριξη που έχει τύχει το εγχείρημα από πλευράς Αιγυπτιακών Αρχών.

Επισημαίνεται ότι υπήρξε θετική απάντηση της αιγυπτιακής πλευράς στην επίσημη πρόταση του Υπουργού Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη, για την προώθηση συνεργασίας μεταξύ Αιγύπτου και Ελλάδας, ενώ θετική ήταν και η απόκριση στην πρόταση του Υπουργού Μεταφορών της Αιγύπτου για συνάντηση των δύο ομάδων έργου, για την προετοιμασία Μνημονίου Κατανόησης μεταξύ των δύο χωρών.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Σχοινάς «Ο Βόλος και το λιμάνι είναι ήδη μέρος του διευρωπαϊκού δικτύου μεταφορών. Το λιμάνι έχει ήδη λάβει κοινοτικές χρηματοδοτήσεις από το Connecting Europe Facility που είναι το χρηματοδοτικό όργανο που αφορά στις υποδομές ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος και στην επικείμενη αναμόρφωση της σχετικής νομοθεσίας θα προστεθεί και η σιδηροδρομική σύνδεση του λιμένα με το δίκτυο, γεγονός που θα καταστήσει το λιμάνι επιλέξιμο και για άλλες χρηματοδοτήσεις. Το λιμάνι βέβαια βρίσκεται σε μία διαδικασία ιδιωτικοποίησης, γεγονός θετικό αλλά ο Βόλος και όλες οι υποδομές του βρίσκονται στην «καρδιά» του μεταφορικού συστήματος της ΝΑ Ευρώπης κι αυτό καλύπτει και το σχέδιο της πορθμειακής σύνδεσης του Βόλου με την Αλεξάνδρεια».

Από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Βόλου κ. Σωκράτης Αναγνώστου ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «Είναι μεγάλη τιμή να μας επισκεφτεί ο κ. Σχοινάς. Συζητήσαμε βασικά θέματα για χρηματοδοτήσεις από την Ε.Ε. και συνεχίσαμε και τη συζήτηση που είχαμε στις Βρυξέλλες για βοήθεια της ευρωπαϊκής επιτροπής όσον αφορά στην πορθμειακή σύνδεση του Βόλου με την Αλεξάνδρεια. Έχουμε τη θετική απάντηση των Αιγυπτίων και θέλουμε να χρηματοδοτηθεί η μελέτη και να εξετάσουμε εάν μπορεί να επιδοτηθεί και η γραμμή τον πρώτο χρόνο. Πίστη μας είναι ότι θα πάει πολύ καλά».

PreviousNext