Τροχοί & TIR

Ο Όμιλος Grimaldi προτιμητέος επενδυτής για το λιμάνι Ηρακλείου

Ανοίχτηκαν οι δεσμευτικές οικονομικές προσφορές και σύμφωνα με πληροφορίες του newmoney, η προσφορά του ιταλικού ομίλου ήταν σημαντικά υψηλότερη, που σημαίνει ότι ο όμιλος Grimaldi αποκτά το πλειοψη
Δευτέρα 12/06/2023 - 15:54
Κοινοποίηση στα Social Media
φωτό: Λιμάνι Ηρακλείου
φωτό: Λιμάνι Ηρακλείου

Ανοίχτηκαν οι δεσμευτικές οικονομικές προσφορές και σύμφωνα με πληροφορίες του newmoney, η προσφορά του ιταλικού ομίλου ήταν σημαντικά υψηλότερη, που σημαίνει ότι ο όμιλος Grimaldi αποκτά το πλειοψηφικό ποσοστό συμμετοχής τουλάχιστον 67% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας «Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου» (ΟΛΗ Α.Ε.), διαγωνισμού που «τρέχει» το ΤΑΙΠΕΔ. 

Η προσφορά του ομίλου Grimaldi, (Euromed S.p.A. & Μινωικές Γραμμές), που πρόσφατα είχε αναδειχθεί επενδυτής για το 67% του Λιμανιού της Ηγουμενίτσας, έναντι τιμήματος 84,17 εκατ. ευρώ, είναι μακράν μεγαλύτερη της δεύτερης προσφοράς υψηλότερη των ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, AVIAREPS και NECTAR HOLDINGS LTD, με αποτέλεσμα να αναδεικνύεται προτιμητέος επενδυτής.

Οι κύριες δραστηριότητες της ΟΛΗ Α.Ε. περιλαμβάνουν υπηρεσίες ελλιμενισμού πλοίων, φορτοεκφόρτωσης ξηρού χύδην φορτίου και γενικών συμβατικών φορτίων, δραστηριότητες κρουαζιέρας καθώς και παράκτιες μεταφορές επιβατών.

Το 2022 υπήρξε για τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου (ΟΛΗ) χρονιά έντονης δραστηριότητας, με εντυπωσιακή ανάπτυξη όλων των οικονομικών μεγεθών. Τα προ φόρων αποτελέσματα της χρήσεως 2022 διαμορφώθηκαν σε 3,77 εκατ. ευρώ, ήτοι βελτιωμένα κατά 2 εκατ. ευρώ (+114,75%) περίπου σε σχέση με την προηγούμενη χρήση.

PreviousNext