Τροχοί & TIR

Στον όμιλο Grimaldi το λιμάνι του Ηρακλείου

Υπεγράφη η σύμβαση αγοραπωλησίας του 67% του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου μεταξύ του ομίλου Grimaldi και του ΤΑΙΠΕΔ. Θα ακολουθήσει η κύρωση της σύμβασης από τη Βουλή, ενώ η μεταβίβαση των μετοχών υ
Δευτέρα 18/12/2023 - 12:44
Κοινοποίηση στα Social Media
φωτό: newmoney.gr
φωτό: newmoney.gr

Υπεγράφη η σύμβαση αγοραπωλησίας του 67% του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου μεταξύ του ομίλου Grimaldi και του ΤΑΙΠΕΔ. Θα ακολουθήσει η κύρωση της σύμβασης από τη Βουλή, ενώ η μεταβίβαση των μετοχών υπολογίζεται ότι θα γίνει στα τέλη Ιανουαρίου 2024 στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Η κοινοπραξία των εταιρειών Grimaldi Euromed S.p.A. και Μινωικές Γραμμές επικράτησε στον διεθνή διαγωνισμό με τίμημα 80 εκατομμύρια ευρώ. Η συνολική επένδυση αναμένεται να προσεγγίσει τα 100 εκατομμύρια.

Τα επενδυτικά σχέδια του Εμμάνουελ Γκριμάλντι αφορούν την πράσινη μετάβαση του λιμανιού μέσω ηλεκτροδότησης από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και εγκατάσταση συστήματος ηλεκτροδότησης των ελλιμενισμένων πλοίων –cold ironing, εκσυγχρονισμό των υποδομών και του μηχανολογικού εξοπλισμού. «Θα στηρίξουμε την ανάπτυξη του λιμανιού, την πράσινη μετάβαση και τις τοπικές κοινωνίες, την τοπική οικονομία και την κρητική οικονομία», δήλωσε ο Εμμάνουελ Γκριμάλντι στο πλαίσιο της υπογραφής της συμφωνίας.

Σύμφωνα με αναφορά του newmoney.gr, σε προηγούμενη συνάντηση με τον Εμμάνουελ Γκριμάλντι στην Αθήνα σε ερώτηση για τον αν ισχύει η πληροφορία ότι στο Ηράκλειο θέλει να αναπτύξει car terminal για να εισάγει ο όμιλος ηλεκτρικά αυτοκίνητα από την Κίνα, εκείνος είχε απαντήσει: «Είναι ένα από τα σχέδιά μας. Το σχέδιο με τα αυτοκίνητα το μελετάμε γιατί το λιμάνι του Ηρακλείου έχει στρατηγική θέση. Βρίσκεται κοντά στη διώρυγα του Σουέζ. Αυτό θα βοηθήσει στην εισαγωγή αυτοκινήτων από την Άπω Ανατολή».

Πηγή: newmoney.gr

PreviousNext