Τροχοί & TIR

Σύγκληση Ελληνο-τουρκικής Επιτροπής οδικών μεταφορών. Άδειες και διελεύσεις

Τα θέματα που θα συζητηθούν.
Δευτέρα 07/10/2024 - 15:30
Κοινοποίηση στα Social Media
φωτό αρχείου
φωτό αρχείου

Σημαντικά θέματα, όπως ο αριθμός αδειών εισόδου των τουρκικών φορτηγών στη χώρα μας, ο αριθμός των τράνζιτ διελεύσεων και αντίθετα, οι ίδιες άδειες για τα ελληνικά φορτηγά που εισέρχονται στην Τουρκία, θα βρεθούν στο τραπέζι της Ελληνο-τουρκικής συνάντησης των Μικτών Επιτροπών Οδικών Μεταφορών των δύο χωρών που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στο υπ. Μεταφορών στις 23-24 Οκτωβρίου 2024.

Δεύτερο, εξίσου, σημαντικό θέμα συζήτησης θα είναι η αντιμετώπιση των καθυστερήσεων που παρατηρούνται στις συνοριακές διελεύσεις και η εξεύρεση τρόπων μείωσης του χρόνου για τα φορτηγά.

Είναι, επίσης, πολύ πιθανό η τουρκική πλευρά να θέσει θέμα παράκαμψης των τουρκο-βουλγαρικών συνόρων και να ζητήσει διευκολύνσεις από την Ελλάδα για την είσοδο των φορτηγών στην Ελληνική Επικράτεια μέσω των Κήπων.

Για το θέμα αυτό, υπήρξαν σχετικά δημοσιεύματα στον βουλγαρικό τύπο με αφορμή την επιβολή τέλους απολύμανσης στα φορτηγά που εισέρχονται στη Βουλγαρία από την Τουρκία με αποτέλεσμα να σχηματίζονται ουρές χιλιομέτρων στο τελωνειακό σημείο Καπιτάν Αντρέοβο των τουρκο-βουλγαρικών συνόρων.

PreviousNext