Συλλήψεις διακινητών με φορτηγά

Δευ, 26/09/2022 - 13:27
Φωτό: Λιμενικό Σώμα

Στη σύλληψη δυο αλλοδαπών καθώς και του 59χρονου ημεδαπού διακινητή τους, προέβησαν απογευματινές ώρες στις 24/09/2022, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πάτρας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στέλεχος ιδιωτικής εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφαλείας με τη συνδρομή σκύλου στο νότιο λιμένα Πατρών σε φορτηγό όχημα, εντοπίστηκαν οι ανωτέρω αλλοδαποί εντός του φορτηγού οχήματος.

Άμεσα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής μετέβησαν στο σημείο και διαπίστωσαν ότι ο 59χρονος οδηγός του οχήματος με επικαθήμενο, μετέφερε στο χώρο του φορτίου του επικαθήμενου τους δυο αλλοδαπούς, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό να τους μεταφέρει παράνομα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκε το ανωτέρω Φ/Γ όχημα – επικαθήμενο καθώς και μια συσκευή κινητής τηλεφωνίας.

Στη Θεσσαλονίκη

Συστηματικούς ελέγχους πραγματοποιούν καθημερινά αστυνομικοί διαφόρων Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης για τον εντοπισμό ατόμων που ενέχονται σε παράνομες μεταφορές αλλοδαπών.

Στο πλαίσιο αυτό, στην Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Καβάλας (ύψος Σερραϊκής Ακτής), 22χρονος αλλοδαπός, οδηγώντας Ι.Χ. Φορτηγό δεν συμμορφώθηκε σε σήματα αστυνομικών και στη συνέχεια αφού ακινητοποίησε το όχημα, τράπηκε σε φυγή πεζή, πλην όμως ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη. Εντός του φορτηγού βρέθηκαν τρεις αλλοδαποί που στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων για την παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.