Τροχοί & TIR

Συλλήψεις για διευκόλυνση παράνομης εξόδου υπηκόων τρίτων χωρών σε Ηγουμενίτσα και Πάτρα

Στη σύλληψη έξι αλλοδαπών προέβησαν χθες στελέχη των Λιμενικών Αρχών Ηγουμενίτσας και Πάτρας, μετά από οργανωμένη επιχείρηση υπό τον συντονισμό της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Προστασίας των Θαλασσίων
Πέμπτη 18/01/2024 - 16:42
Κοινοποίηση στα Social Media
φωτό: Λιμενικό Σώμα
φωτό: Λιμενικό Σώμα

Στη σύλληψη έξι αλλοδαπών προέβησαν χθες στελέχη των Λιμενικών Αρχών Ηγουμενίτσας και Πάτρας, μετά από οργανωμένη επιχείρηση υπό τον συντονισμό της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Προστασίας των Θαλασσίων Συνόρων (ΔΑΠΘΑΣ) του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, διενεργήθηκε έλεγχος από στελέχη του γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας στην πύλη εισόδου του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, όπου διαπιστώθηκε ότι ένας 50χρονος αλλοδαπός, ως οδηγός φορτηγού οχήματος με επικαθήμενο, μετέφερε στο χώρο του επικαθήμενου τρεις αλλοδαπούς, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό να τους μεταφέρει παράνομα στο εξωτερικό.

φωτό: Λιμενικό Σώμα
φωτό: Λιμενικό Σώμα

Ακολούθησε αναζήτηση στο πλαίσιο του αυτοφώρου από τη Λιμενική Αρχή Πάτρας τριών αλλοδαπών, ηλικίας 50, 40 και 38 ετών, οι οποίοι θεωρούνται διακινητές των προαναφερθέντων ατόμων. Οι δύο πρώτοι εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στην πόλη της Πάτρας, ενώ ο τρίτος αναζητείται.

Επιπρόσθετα, διενεργήθηκαν νόμιμες κατ΄ οίκον έρευνες από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας στις οικίες του 50χρονου και του 40χρονου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο συσκευές κινητής τηλεφωνίας και μια κάρτα τραπεζικής ανάληψης, καθώς και ένα Ι.Χ.Ε. όχημα, που προκύπτει ότι είναι το μέσο μεταφοράς των αλλοδαπών στο προαναφερθέν φορτηγό όχημα.

φωτό: Λιμενικό Σώμα
φωτό: Λιμενικό Σώμα

Η Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων σε συνεργασία με τις Λιμενικές Αρχές Ηγουμενίτσας και Πάτρας, αναλύει και επεξεργάζεται εις βάθος όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει και διερευνά την ενδεχόμενη συμμετοχή των συλληφθέντων και σε άλλες υποθέσεις, όπως επίσης και την συνεργασία τους με μέλη οργανωμένων κυκλωμάτων με ίδιες ή παρόμοιες εγκληματικές δραστηριότητες.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν το Φ/Γ όχημα-επικαθήμενο και μια συσκευή κινητής τηλεφωνίας.

PreviousNext