Συναντήσεις Σταϊκούρα και Αλεξοπούλου με εκπροσώπους του Κλάδου των Μεταφορών

Πέμ, 03/08/2023 - 21:30
συναντηση κλάδου μεταφορων με υπουργο

«Στόχος της Κυβέρνησης είναι να θεσπίσουμε ένα ρεαλιστικό σχέδιο για βιώσιμες και έξυπνες μεταφορές, προς όφελος των πολιτών και των εργαζομένων». Αυτό δήλωσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, καθώς από κοινού με την Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τις Μεταφορές, Χριστίνα Αλεξοπούλου και τον Γενικό Γραμματέα Μεταφορών, Γιάννη Ξιφαρά, έκλεισαν τον πρώτο κύκλο επαφών και συνεργασιών με τους εκπροσώπους του κλάδου των μεταφορών της χώρας.

Ειδικότερα, χθες, Τετάρτη, 2 Αυγούστου, ο  Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, με τη συμμετοχή της Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιας για τις Μεταφορές, Χριστίνας Αλεξοπούλου και του Γενικού Γραμματέα Μεταφορών, Γιάννη Ξιφαρά συναντήθηκε διαδοχικά με τους επικεφαλής των εξής κλάδων και φορέων:

Ένωση Ηλεκτρονικών Μηχανικών Ασφαλείας Εναέριας Κυκλοφορίας ΥΠΑ, Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής, Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων, Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», Σύνδεσμος Εμπόρων Εισαγωγέων Αυτοκινήτων Ελλάδος, Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων και Τουρισμού, Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος, Ελληνική Ομοσπονδία Οχημάτων Εποχής.

Η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τις Μεταφορές, Χριστίνα Αλεξοπούλου δήλωσε: «Εργαζόμαστε για τη δημιουργία μιας νέας κουλτούρας στον χώρο των μεταφορών, με έμφαση στην καινοτομία, τη διαλειτουργικότητα, την ασφάλεια και την προστασία του περιβάλλοντος. Οι κατευθύνσεις αυτές περιλαμβάνονται στο κυβερνητικό μας πρόγραμμα, αλλά και στον σχεδιασμό που αναπτύσσεται σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Στρατηγικός μας στόχος είναι να προσφέρουμε στους πολίτες φιλικές,  προσβάσιμες και λειτουργικά συνδεδεμένες υπηρεσίες μεταφορών, οι οποίες θα ελαφρύνουν τον κυκλοφοριακό φόρτο των πόλεων, βελτιώνοντας αισθητά την καθημερινότητα όλων μας. Συνεργαζόμαστε, σχετικά, με όλους τους εμπλεκόμενους κλάδους, δίνοντας έμφαση στην ποιότητα των συγκοινωνιών κάθε μορφής.

Στην προσπάθεια αυτή, κορυφαία προτεραιότητα αποτελεί η οδική ασφάλεια, μέσα στις νέες συνθήκες που διαμορφώνουν οι αλλαγές στις συνήθειες μετακίνησης λόγω της μετάβασης στην πράσινη ανάπτυξη, καθώς και οι αυξημένες δυνατότητες που παρέχει η τεχνολογία».

Όπως επεσήμανε από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών, Γιάννης Ξιφαράς: «Βρισκόμαστε σε διαρκή επικοινωνία και συνεργασία με τους επικεφαλής όλων των επαγγελματικών και συνδικαλιστικών φορέων των μεταφορών στη χώρα, προκειμένου να καταγράψουμε και να αντιμετωπίσουμε από κοινού τις προκλήσεις και τα ζητήματα, με στόχο τη δημιουργία ενός οικοσυστήματος που θα στηρίζει τόσο τους επαγγελματίες του κλάδου όσο και το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε εντατικά προς αυτή την κατεύθυνση».