Τροχοί & TIR

Πρώτη συνεδρίαση για το Fly Over

Συνεδρίασε χθες για πρώτη φορά το συντονιστικό όργανο που θα παρακολουθεί την εξέλιξη του έργου Fly Over της Θεσσαλονίκης για την επίλυση διαφόρων συγκοινωνιακών ζητημάτων. Αποστολή του είναι η αλλη
Παρασκευή 04/08/2023 - 09:09
Κοινοποίηση στα Social Media
flyover fly over

Συνεδρίασε χθες για πρώτη φορά το συντονιστικό όργανο που θα παρακολουθεί την εξέλιξη του έργου Fly Over της Θεσσαλονίκης για την επίλυση διαφόρων συγκοινωνιακών ζητημάτων.


Αποστολή του είναι η αλληλοενημέρωση των φορέων σε θέματα αρμοδιοτήτων, η καταγραφή θεμάτων που ενδεχομένως θα προκύψουν τους επόμενους μήνες αναφορικά με την πορεία υλοποίησης του έργου, η κατάθεση προτάσεων για την αντιμετώπιση πιθανών δυσχερειών στην κυκλοφορία των οχημάτων κατά την διάρκεια των εργασιών και η επικοινωνία των ζητημάτων που χρήζουν παρέμβασης στα συναρμόδια Υπουργεία.

Το συντονιστικό όργανο αποτελείται από αρμόδιους και εμπλεκόμενους φορείς στα συγκοινωνιακά θέματα της Θεσσαλονίκης και θα συνεδριάζει σε εβδομαδιαία βάση.

Το έργο

Υπενθυμίζεται ότι το Fly Over είναι μια υπερυψωμένη λεωφόρος ταχείας κυκλοφορίας μήκους περίπου 9,5 χιλιομέτρων, τέσσερα εκ των οποίων σε συνεχή γέφυρα, με τέσσερις λωρίδες, δύο συν λωρίδα έκτακτης ανάγκης (ΛΕΑ) ανά κατεύθυνση. 

Η χάραξή της θα ακολουθεί τη ζώνη διέλευσης της υφιστάμενης εσωτερικής περιφερειακής, στο τμήμα της μετά τον ανισόπεδο κόμβο (Α/Κ) Κ5 (είναι το σημείο στο οποίο συνδέεται το δυτικό τμήμα της εσωτερικής περιφερειακής, με τον κλάδο σύνδεσης με την εξωτερική περιφερειακή στον Α/Κ ΤΙΤΑΝ, στο ύψος των νοσοκομείων Παπαγεωργίου και 424 ΓΣΝ), έως την περιοχή του Α/Κ Κ10 (μετά το υφιστάμενο κλειστό τεχνικό Cut &Cover, στο ύψος του νοσοκομείου ΓΕΝΕΣΙΣ).
 

PreviousNext