Τροχοί & TIR

Σύνδεση Μαραθώνα με αστική συγκοινωνία

ΣΥΡΙΖΑ: «Θετική, αλλά ανεπαρκής η σύνδεση»
Τρίτη 08/10/2024 - 16:25
Κοινοποίηση στα Social Media
.

Τη σύνδεση του Δήμου Μαραθώνα με αστική συγκοινωνία ανήγγειλε ο υφυπουργός Μεταφορών, Βασίλης Οικονόμου, στη διάρκεια εκδήλωσης, που διοργάνωσε χθες ο Δήμος Μαραθώνα στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου (φωτό).

«Σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας είναι η αποτελεσματικότερη και καλύτερη διασύνδεση του Μαραθώνα, της Νέας Μάκρης, του Γραμματικού και του Βαρνάβα με το δίκτυο αστικής συγκοινωνίας του ΟΑΣΑ, ώστε να καταστεί προσιτή, συστηματική και αξιόπιστη η καθημερινή συγκοινωνία για τους πολίτες. Ο νέος συγκοινωνιακός χάρτης της Αττικής, τον οποίο επεξεργάζεται ο ΟΑΣΑ., δεν θα περιλαμβάνει πλέον απομακρυσμένες περιοχές», αναφέρει σχετικά ανακοίνωση του υπουργείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γραμμή θα εξυπηρετείται αρχικά με 4 δρομολόγια την ημέρα από τον κόμβο Δουκίσσης Πλακεντίας.

Ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Βασίλης Οικονόμου, δήλωσε:

«Σε μια σημαντική ημέρα για τον ιστορικό Δήμο Μαραθώνα ανακοινώσαμε μαζί με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΑΣΑ, Γιώργο Σπηλιόπουλο, την επίσημη σύνδεση του Δήμου με αστική συγκοινωνία. Ένα αίτημα δεκαετιών έγινε πράξη και νιώθω υπερήφανος πως συνέβαλα σε αυτή τη θετική εξέλιξη για τους πολίτες του Δήμου Μαραθώνα. Ο Νέος Συγκοινωνιακός Χάρτης της Αττικής θα διαθέτει λύσεις για την εξυπηρέτηση της καθημερινότητας των πολιτών».

ΣΥΡΙΖΑ: «Θετική, αλλά ανεπαρκής η σύνδεση»

Από την πλευρά του, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και Τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών Γιώργος Καραμέρος, αν και κρίνει θετικό το μέτρο της σύνδεσης του Μαραθώνα με αστική συγκοινωνία, κάνει λόγο για εξαγγελία-φιέστα και έλλειψη σχεδίου.

«Η σύνδεση είναι θετική αλλά από τα μεγάλα λόγια μέχρι να αποκτήσει η Ανατολική Αττική τη συγκοινωνιακή σύνδεση που δικαιούται απέχουμε πολύ και έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος.

Σήμερα η σύνδεση των περισσότερων περιοχών της Ανατολικής Αττικής γίνεται μέσω των ΚΤΕΛ Αττικής (κίτρινα λεωφορεία) και δεν είναι επαρκής συγκριτικά με το εύρος των αναγκών των πολιτών. Δρομολόγια που απέχουν ακόμη και δύο ώρες μεταξύ τους έχουν υποβαθμίσει τη δημόσια συγκοινωνία στη συνείδηση των κατοίκων της Ανατολικής Αττικής. Κάθε φιέστα και εξαγγελία που οργανώνεται αποσπασματικά χωρίς σχέδιο, χωρίς υλικά και ανθρώπινα μέσα με μόνο σκοπό την κοροϊδία είναι εμπαιγμός για τις τοπικές κοινωνίες», ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

PreviousNext