Τροχοί & TIR

Συνεργασία Nissan και Mitsubishi για μελλοντικές υπηρεσίες κινητικότητας και ενέργειας ηλεκτρικών οχημάτων

Με την αξιοποίηση της τεχνογνωσίας τους
Τετάρτη 20/03/2024 - 09:16
Κοινοποίηση στα Social Media
φωτό: Nissan - Νικ.Ι.Θεοχαράκης ΑΕ
φωτό: Nissan - Νικ.Ι.Θεοχαράκης ΑΕ

Η Nissan Motor Co., Ltd. (Nissan) και η Mitsubishi Corporation (MC) υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας για τη διερεύνηση μιας νέας κοινής πρωτοβουλίας σε υπηρεσίες κινητικότητας επόμενης γενιάς και υπηρεσίες σχετικές με την ενέργεια που χρησιμοποιούν ηλεκτρικά οχήματα (EVs). Στόχος είναι να συμβάλουν στην επίλυση περιφερειακών κοινωνικών ζητημάτων και στη δημιουργία ζωντανών μελλοντικών κοινοτήτων.

Η Ιαπωνία ως χώρα αντιμετωπίζει ζητήματα όπως οι ελλείψεις οδηγών λόγω της μείωσης του πληθυσμού και οι δυσκολίες διατήρησης των υπηρεσιών δημόσιων συγκοινωνιών λόγω της μείωσης του αριθμού των χρηστών. Η Nissan και η MC έχουν αναλάβει διάφορες πρωτοβουλίες για την επίλυση αυτών των προκλήσεων.

Οι πρωτοβουλίες της Nissan περιλαμβάνουν υπηρεσίες κινητικότητας στην πόλη Namie, στην επαρχία Φουκουσίμα, και τεστ αυτόνομης οδήγησης στην περιοχή Minato Mirai στην Yokohama για την επίτευξη ελεύθερης κυκλοφορίας για περισσότερους ανθρώπους. Επιπλέον, η Nissan αναπτύσσει συστήματα διαχείρισης ενέργειας χρησιμοποιώντας λειτουργίες αποθήκευσης και φόρτισης/εκφόρτισης μπαταριών EV σε συνδυασμό με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. 

φωτό: Nissan - Νικ.Ι.Θεοχαράκης ΑΕ
φωτό: Nissan - Νικ.Ι.Θεοχαράκης ΑΕ

Η MC, σε συνεργασία με εταίρους και τοπικές κυβερνήσεις, αντιμετωπίζει κοινωνικές και βιομηχανικές προκλήσεις μέσω πρωτοβουλιών που εστιάζουν στη 1) χρήση περιφερειακών ενεργειακών πόρων, συμπεριλαμβανομένων των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, 2) στην επίτευξη ουδετερότητας άνθρακα και 3) στη δημιουργία ελκυστικών κοινοτήτων με την επίλυση τοπικών ζητημάτων. Στον τομέα της κινητικότητας, η MC επεκτείνει μέτρα για τη βελτίωση στις μεταφορές μέσω της εφαρμογής μετακινήσεων AI on-demand για τοπικές κυβερνήσεις και ιδιωτικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της πόλης Shiojiri στην επαρχία Ναγκάνο, και πραγματοποιώντας επιδείξεις αυτόνομης οδήγησης χρησιμοποιώντας ψηφιακές λύσεις. Τα περιφερειακά κοινωνικά ζητήματα αναμένεται να γίνουν πιο σύνθετα. Μερικά από αυτά περιλαμβάνουν την αύξηση των ατόμων που αντιμετωπίζουν εμπόδια στις μεταφορές, την μείωση των βασικών υπηρεσιών, τους εξασθενημένους δεσμούς της κοινότητας και την ανάγκη για ετοιμότητα για καταστροφές.

Η Nissan και η MC αναγνωρίζουν την ανάγκη ανάπτυξης μοντέλων νέων τεχνολογιών και υπηρεσιών για την επίλυση αυτών των ειδικών περιφερειακών προκλήσεων και την αναζωογόνηση των κοινοτήτων. Για να το επιτύχουν αυτό και να συνεισφέρουν στην κοινωνία, έχουν υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας για τη συνδημιουργία βιώσιμων επιχειρηματικών μοντέλων. Με μόχλευση της αντίστοιχης τεχνογνωσίας και των γνώσεών τους, και οι δύο εταιρείες στοχεύουν να εμπορευματοποιήσουν από κοινού υπηρεσίες κινητικότητας επόμενης γενιάς και υπηρεσίες σχετικές με την ενέργεια που χρησιμοποιούν EVs, ξεκινώντας από την Ιαπωνία.

PreviousNext