Τροχοί & TIR

Συνεργασία ΟΣΕΘ και ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης για επιπλέον δρομολόγια

Σύσκεψη στα γραφεία του ΟΣΕΘ πραγματοποιήθηκε χθες (24.01.2024) μετά από αίτημα του Συλλόγου Εργαζομένων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σχετικά με την αστική συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση της περιοχής
Πέμπτη 25/01/2024 - 10:59
Κοινοποίηση στα Social Media
Φωτό: ΟΣΕΘ
Φωτό: ΟΣΕΘ

Σύσκεψη στα γραφεία του ΟΣΕΘ πραγματοποιήθηκε χθες (24.01.2024) μετά από αίτημα του Συλλόγου Εργαζομένων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σχετικά με την αστική συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση της περιοχής της Δυτικής Εισόδου της Θεσσαλονίκης. 

Στη σύσκεψη διατυπώθηκαν και οριστικοποιήθηκαν προτάσεις για την ενίσχυση της εξυπηρέτησης των γραφείων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας επί της οδού 26ης Οκτωβρίου στη Δυτική Θεσσαλονίκη από την αστική συγκοινωνία.

Επιβεβαιώθηκαν οι ανάγκες και η συνολικότερη αναπτυξιακή δυναμικής της περιοχής. Κατά συνέπεια, κρίθηκε ότι η γραμμή του ΟΣΕΘ Νο 45Υ (Τ.Σ. ΚΤΕΛ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-Α.Σ. ΙΚΕΑ) η οποία εκτελείται από τα ΚΤΕΛ και αποτελεί νέα ανακουφιστική διαμπερών γραμμών (λόγω της αύξησης κυκλοφοριακού φόρτου στην Υπερυψωμένη Ταχεία Λωρίδα-flyover), μπορεί και πρέπει να ενισχυθεί και να διέρχεται από την υπόψη οδό.

Οι εργαζόμενοι της ζώνης και των κτιρίων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας πρόκειται να εξυπηρετούνται από τα νέα δρομολόγια με τη γραμμή Νο 45Υ (Τ.Σ. ΚΤΕΛ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-Α.Σ. ΙΚΕΑ) τόσο στη μετάβαση όσο και στην επιστροφή της.

Ο ΟΣΕΘ θεωρεί δίκαιο και εύλογο το αίτημα των εργαζομένων και του Συμπαραστάτη του Πολίτη. Για τους λόγους αυτούς, πρόκειται άμεσα, σε συνεργασία με τα ΚΤΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε. να εντάξει την εξυπηρέτηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στο προγραμματισμό των δρομολογίων της παραπάνω γραμμής.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν η Περιφερειακή Σύμβουλος κα Μαγδαληνή-Λίνα Φιλιππιάδου, Τομεάρχης Εξυπηρέτησης του Πολίτη, ο κ. Ντίνος Κούης, Συμπαραστάτης του Πολίτη, ο κ. Ιωάννης Παπαϊωάννου, Γενικός Γραμματέας Συλλόγου Εργαζομένων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ο κ. Γαβριήλ Χατζημέντωρ, Πρόεδρος Τοπικού Τμήματος Θεσσαλονίκης (Υπαλλήλων ΠΚΜ) και ο κ. Δημήτρης Βαζούρας, Πρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και από πλευράς ΟΣΕΘ ο Πρόεδρος κ. Ιωάννης Καλογερούδης και ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Ιωάννης Τόσκας.

PreviousNext