Τροχοί & TIR

Συνεργασίες υπουργείου Μεταφορών για την ηλεκτροκίνηση

Για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης και την ανάπτυξη των Σχεδίων Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας. 
Παρασκευή 14/06/2024 - 11:28
Κοινοποίηση στα Social Media

Διοργανώθηκε από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών σε συνεργασία με το International Transport Forum και την DG Reform, εκδήλωση παρουσίασης καλών πρακτικών για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης και την ανάπτυξη των Σχεδίων Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας. 

Η εκδήλωση έγινε στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, στο πλαίσιο του έργου TSΙ: «Recharge and Refuel: Clean, smart and fair urban mobility» και αφορούσε Δήμους και Περιφέρειες. Το παρόν έργο υποστηρίζει την Ελλάδα στην ανάπτυξη ενός βιώσιμου τομέα μεταφορών και στην προώθηση της περιβαλλοντικά φιλικής κινητικότητας.

Στην έναρξη της εκδήλωσης, η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τις Μεταφορές, Χριστίνα Αλεξοπούλου τόνισε: «Η χώρα μας προωθεί ενεργά τη χρήση Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, που δεν ρυπαίνουν εκεί που κινούνται, όπως τα ηλεκτρικά λεωφορεία. Ήδη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη κυκλοφορούν 250 ηλεκτρικά λεωφορεία βελτιώνοντας και διευκολύνοντας τις μετακινήσεις των πολιτών. Σήμερα υλοποιούνται στη χώρα μας τέσσερα κρατικά προγράμματα επιδοτήσεων. Το «Κινούμαι Ηλεκτρικά 3» που μόλις ξεκίνησε δεικνύει ιδιαίτερη δυναμική. Είναι απλοποιημένο σε σχέση με τα προηγούμενα. Προσφέρει επιδοτήσεις μέχρι 11.000 ευρώ και αφορά στην επιδότηση αγοράς νέου ηλεκτρικού οχήματος από φυσικά ή νομικά πρόσωπα. Για τους επόμενους 10 μήνες είναι διαθέσιμα 33 εκατ. ευρώ. Όσον αφορά στα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) προωθούνται με βάση το νομικό πλαίσιο (4784/2021) αλλά και το νόμο για τη μικροκινητικότητα, όπως και με τον νέο ΚΟΚ που θα τεθεί το επόμενο διάστημα σε δημόσια διαβούλευση.

PreviousNext