Τροχοί & TIR

Συνοριακές καθυστερήσεις και ρυθμίσεις στους Εύζωνους

Λόγω μεταφοράς τμημάτων ανεμογεννητριών από τον Λιμένα Θεσσαλονίκης έως το Συνοριακό Σταθμό Ευζώνων προς το αιολικό πάρκο «Boqoslovec» αποφασίστηκε η εφαρμογή κυκλοφοριακών μέτρων, όπως η προσωρινή
Τρίτη 01/11/2022 - 10:33
Κοινοποίηση στα Social Media

Λόγω μεταφοράς τμημάτων ανεμογεννητριών από τον Λιμένα Θεσσαλονίκης έως το Συνοριακό Σταθμό Ευζώνων προς το αιολικό πάρκο «Boqoslovec» αποφασίστηκε η εφαρμογή κυκλοφοριακών μέτρων, όπως η προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας και στην κατεύθυνση από Σκόπια προς Ελλάδα, η οποία διατηρείται καθ' όλη τη διάρκεια της διέλευσης των ειδικών οχημάτων από το αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας από τον Ι.Κ. Ειδομένης έως τον Σ.Σ. Ευζώνων για ένα μήκος περίπου 1Km.

Παράλληλα, στο ρεύμα από Θεσσαλονίκη/ Αθήνα προς σύνορα λίγο πριν τον Ι.Κ. Ειδομένης εφαρμόζεται βραδυπορία οχημάτων και προσωρινή ολιγόλεπτη διακοπή κυκλοφορίας που είναι απαραίτητη μόνο κατά την εκτέλεση του ελιγμού επαναφοράς της φάλαγγας στην κανονική κατεύθυνση κυκλοφορίας στο ύψος του Σ.Σ. Ευζώνων.

Κατά τη διάρκεια των προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων η κυκλοφορία στον Συνοριακό Σταθμό Ευζώνων για έξοδο από την χώρα πραγματοποιείται κανονικά, πλην ολιγόλεπτης κάθε φορά διακοπής της με τη συνδρομή σηματωρών ή/ και της τροχαίας που προαναγγέλλουν εγκαίρως στους οδηγούς την υποχρεωτική διακοπή πορείας που επίκειται πριν την προσέγγιση στα σημεία προσωρινής διακοπής της κυκλοφορίας.

Η κίνηση - διέλευση των οχημάτων μεταφοράς των ανεμογεννητριών θα εκτελείται μόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας και κατά τις ώρες μεταξύ 06.00-08.00 και σε καμία περίπτωση δεν θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλο το πλάτος της οδού.

PreviousNext