Τροχοί & TIR

Τα κοντέινερ οδικής εξαγωγής στον ΟΛΘ

Από τις 16 Ιανουαρίου 2019, οι διαδικασίες των οδικών εξαγωγών κοντέινερ θα διενεργούνται εντός της Πύλης 11 του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, αριστερά από την είσοδο, σε χώρο που έχει διαμορφωθεί κατά
Δευτέρα 14/01/2019 - 12:46
Κοινοποίηση στα Social Media
Οι διαδικασίες των οδικών εξαγωγών κοντέινερ, από τις 16 Ιανουαρίου 2019, θα διενεργούνται εντός της Πύλης 11 του λιμανιού της Θεσσαλονίκης.
Οι διαδικασίες των οδικών εξαγωγών κοντέινερ, από τις 16 Ιανουαρίου 2019, θα διενεργούνται εντός της Πύλης 11 του λιμανιού της Θεσσαλονίκης.

Από τις 16 Ιανουαρίου 2019, οι διαδικασίες των οδικών εξαγωγών κοντέινερ θα διενεργούνται εντός της Πύλης 11 του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, αριστερά από την είσοδο, σε χώρο που έχει διαμορφωθεί κατάλληλα. Το παραπάνω γίνεται προκειμένου να ολοκληρωθούν τα έργα υποδοχής των εγχώριων προς εξαγωγή εμπορευματοκιβωτίων από το λιμένα Θεσσαλονίκης.

Σε ανακοίνωση της ΟΛΘ ΑΕ που απεστάλη προς τον ΣΕΒΕ (Σύνδεσμος Εξαγωγέων), σε ό,τι αφορά στον τρόπο λειτουργίας του χώρου, αναφέρονται τα εξής:

  • Οι ώρες λειτουργίας του χώρου θα είναι από Δευτέρα έως Παρασκευή από 07:30 έως 19:00. Η είσοδος των φορτηγών από την Πύλη 11 θα επιτρέπεται από 07:00 έως 18:45. Τα Σαββατοκύριακα ο χώρος θα λειτουργεί μόνο για τις περιπτώσεις που έχει ληφθεί σχετική έγκριση από το Τελωνείο.
  • Το φυλάκιο της Πύλης 11 θα επιτρέπει την είσοδο των φορτηγών μόνο με την προφορική δήλωση του οδηγού του φορτηγού ότι πρόκειται να πραγματοποιήσει διαδικασία εξαγωγών.
  • Η είσοδος στο χώρο της στάθμευσης θα γίνεται με αριστερή στροφή από τον κύριο οδικό άξονα του λιμένα.
  • Σε περίπτωση κατά την οποία το πάρκινγκ των εξαγωγών είναι πλήρες, τα φορτηγά θα οδηγούνται προσωρινά μέχρι την απελευθέρωση θέσεων, στο χώρο μετά την είσοδο στην Πύλη MG 16 (περιφραγμένος χώρος πριν από την Πύλη της Ελεύθερης Ζώνης).
  • Κατά την είσοδο των φορτηγών από την μπάρα της Πύλης 11, θα διανέμεται στους οδηγούς φυλλάδιο με τις οδηγίες ασφαλείας που θα πρέπει αυστηρά να τηρούνται.
  • Η ΟΛΘ ΑΕ δεν φέρει καμία ευθύνη για την ασφάλεια των εμπορευμάτων κατά την παραμονή τους στο χώρο.

Τέλος, στην ανακοίνωση της ΟΛΘ ΑΕ αναφέρεται ότι ο χώρος όπου σήμερα εκτελούνται οι διαδικασίες οδικών εξαγωγών (parking έξω από την Πύλη 16), θα έχει απελευθερωθεί μέχρι αύριο, 15 Ιανουαρίου 2019.

PreviousNext