Τα οδικά έργα στην Πιερία και οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Τρί, 14/06/2022 - 11:35

Περισσότερα από 30 εκατομμύρια ευρώ έχουν επενδυθεί κατά την τελευταία διετία σε αναπτυξιακά έργα μεταφορικών υποδομών στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, ορισμένα από τα οποία έχουν ήδη ολοκληρωθεί και άλλα βρίσκονται σε εξέλιξη και προγραμματισμό για το επόμενο διάστημα. Πρόκειται για αναβαθμίσεις και ενισχύσεις παλαιών γεφυρών κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου στην Πιερία, αλλά και την πλήρη αναβάθμιση της σήραγγας Κατερίνης.

Όπως μας ενημερώνει ο Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, τα αναπτυξιακά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Πιερία είναι:

- Στην άνω διάβαση του Α/Κ Ν. Εφέσου (περί Χ.Θ. 427+200)

- Σε δύο γέφυρες του δήμου Κατερίνης (περί Χ.Θ. 430+500 έως 431+500)

- Στις άνω διαβάσεις πλησίον του Α/Κ Μακρυγιάλου (περί Χ.Θ. 450+500 έως 452+500 ) και

- Στην γέφυρα του ποταμού Αλιάκμονα (περί Χ.Θ. 469+500)

Επίσης, συνεχίζονται κανονικά οι εργασίες πλήρους αναβάθμισης της Σήραγγας Κατερίνης (περί Χ.Θ. 432 έως 437+500).

Στις παραπάνω γέφυρες αλλά και στη Σήραγγα Κατερίνης ισχύουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (αμφιδρομήσεις & μείωση λωρίδων κυκλοφορίας) για την απρόσκοπτη ολοκλήρωση των εργασιών, στις οποίες και συνιστάται ιδιαίτερη προσοχή κατά τη διέλευση.

Για τη διευκόλυνση των οδηγών, παρέχεται συνεχής ενημέρωση μέσω των πινακίδων μεταβλητών μηνυμάτων σε όλο το μήκος του αυτοκινητόδρομου για τα σημεία όπου παρατηρείται αυξημένη κυκλοφορία με ενδεχόμενες καθυστερήσεις. Επιπρόσθετα, οι οδηγοί μπορούν να ενημερώνονται και πριν την έναρξη του ταξιδιού τους για όλες τις ισχύουσες εργασίες και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, μέσω της ιστοσελίδας https://travel.aegeanmotorway.gr, προκειμένου να έχουν όλες τις απαιτούμενες πληροφορίες για τη διαδρομή που πρόκειται να ακολουθήσουν.