Τροχοί & TIR

Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του λιμένα της Ελευσίνας

Τον δυναμικό χαρακτήρα των λιμενικών υποδομών της Ελευσίνας επεσήμανε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΕ, Απόστολος Καμαρινάκης, κατά τη σημερινή επίσκεψη της διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ στο λιμάνι (φωτό). Ο Πρ
Τετάρτη 17/11/2021 - 13:16
Κοινοποίηση στα Social Media

Τον δυναμικό χαρακτήρα των λιμενικών υποδομών της Ελευσίνας επεσήμανε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΕ, Απόστολος Καμαρινάκης, κατά τη σημερινή επίσκεψη της διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ στο λιμάνι (φωτό).

Ο Πρόεδρος Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ και οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι, κ.κ. Α. Ζηλιασκόπουλος και Δ. Πολίτης, αντίστοιχα, ενημερώθηκαν από τον κ. Καμαρινάκη για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του λιμένα Ελευσίνας, όπως:

  • Εγγύτητα με το εθνικό οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο, καθώς και το Θριάσιο πεδίο όπου δημιουργείται το μεγαλύτερο κέντρο logistics στην Αττική.

  • Ισχυρή παρουσία πολλών βιομηχανικών μονάδων και επιχειρήσεων στην παράκτια ζώνη και την ευρύτερη περιοχή.

  • Λειτουργία του στρατιωτικού αεροδρομίου στην Ελευσίνα, το οποίο μελλοντικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για εμπορικούς σκοπούς.

Επίσης, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού αναφέρθηκε στην εξέλιξη του λιμένα Ελευσίνας σε ενεργειακό κόμβο, όπως δρομολογείται με τη συμφωνία συνεργασίας μεταξύ Ο.Λ.Ε. ΑΕ – ΔΕΣΦΑ για τη μεταφορά Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG) μέσω των λιμενικών υποδομών της Ελευσίνας.

Ακολούθησε περιήγηση δια θαλάσσης με πλωτό μέσο σε συγκεκριμένα σημεία στον κόλπο της Ελευσίνας, από τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά μέχρι και τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, προκειμένου οι εκπρόσωποι του ΤΑΙΠΕΔ να έχουν μία ολοκληρωμένη εικόνα των χώρων αρμοδιότητας του Οργανισμού και της εκτεταμένης ακτογραμμής, κατά μήκος της οποίας δραστηριοποιούνται διυλιστήρια, ναυπηγικές μονάδες και μεγάλες βιομηχανίες.

PreviousNext