Τροχοί & TIR

Ταχύτερη τώρα η γραμμή Ντόβερ - Καλαί. Τι προβλέπει η συμφωνία των ναυτιλιακών

Σημαντικό όφελος προκύπτει για τους οδηγούς διεθνών μεταφορών από τη συμφωνία των μεγάλων ναυτιλιακών εταιρειών DFDS και P&O που συνδέουν με τα πλοία τους το Ντόβερ με το Καλαί. Συγκεκριμένα, οι
Πέμπτη 27/05/2021 - 13:29
Κοινοποίηση στα Social Media

Σημαντικό όφελος προκύπτει για τους οδηγούς διεθνών μεταφορών από τη συμφωνία των μεγάλων ναυτιλιακών εταιρειών DFDS και P&O που συνδέουν με τα πλοία τους το Ντόβερ με το Καλαί.

Συγκεκριμένα, οι δύο ναυτιλιακές ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους στον προγραμματισμό των αναχωρήσεων.

Στο εξής, οι οδηγοί θα μπορούν να επιβιβάζονται στο πρώτο προς αναχώρηση πλοίο είτε αυτό ανήκει στη DFDS είτε στην P&O. Οι αναχωρήσεις στο εξής θα πραγματοποιούνται κάθε 36 λεπτά, χωρίς καθυστερήσεις και χωρίς αναμονή σε ουρά για τα φορτηγά και τους οδηγούς τους.

Η συμφωνία αφορά αποκλειστικά για τα φορτηγά και ισχύει μόνο για το δρομολόγιο Ντόβερ – Καλαί και αντίστροφα και δεν ισχύει για τη γραμμή Ντόβερ – Ντούνκιρκ (Dover – Dunkirk), η οποία θα συνεχίσει να εξυπηρετείται μόνο από τα πλοία της DFDS.

«Με τη συμφωνία αυτή, δίνουμε ευελιξία στους Μεταφορείς και ταχύτητα, με αποτέλεσμα να συμβάλλουμε θετικά στις εμπορευματικές ροές γενικότερα», ανέφερε ο Filip Hermann, αντιπρόεδρος της DFDS.

PreviousNext