Τροχοί & TIR

Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα

Το υπ. Οικονομικών επεξεργάζεται τη νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα δίνεται και φέτος η δυνατότητα στους ιδιοκτήτες των Ι.Χ. να πληρώσουν αναλογικά τέλη μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτά βρίσ
Σάββατο 18/02/2023 - 08:45
Κοινοποίηση στα Social Media

Το υπ. Οικονομικών επεξεργάζεται τη νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα δίνεται και φέτος η δυνατότητα στους ιδιοκτήτες των Ι.Χ. να πληρώσουν αναλογικά τέλη μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτά βρίσκονται σε κυκλοφορία και όχι για το σύνολο της χρονιάς. Για κάθε μήνα επανακυκλοφορίας του αυτοκινήτου, ο ιδιοκτήτης του θα πληρώνει το 1/12 των τελών που αναλογούν στο όχημα.

Αν για παράδειγμα ένα όχημα είναι σε ακινησία και ο ιδιοκτήτης του επιθυμεί την επανακυκλοφορία του για τους τρεις καλοκαιρινούς μήνες θα πληρώσει τα 3/12 των τελών.

Αυτό που θα πρέπει να γνωρίζει κάθε ενδιαφερόμενος είναι ότι πρέπει να επιλέγει ολόκληρο μήνα ή μήνες γιατί έστω και δυο, για παράδειγμα, ημέρες του επόμενου μήνα, τα τέλη αντιστοιχούν για όλο τον μήνα. Και ακόμη, θα πρέπει να γνωρίζει ότι το δικαίωμα άρσης ακινησίας χορηγείται μόνο μία φορά εντός του έτους, ενώ όταν λήξει το διάστημα κίνησης για το οποίο έχουν καταβληθεί αναλογικά τέλη κυκλοφορίας το όχημα θα πρέπει να τεθεί σε ακινησία μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας.

Η παραπάνω νομοθετική ρύθμιση αναμένεται για το τέλος του Μαρτίου.

PreviousNext