Τροχοί & TIR

Θα ακολουθήσει και ο δεύτερος διαγωνισμός για 500 ακόμη λεωφορεία

Ο υπ. Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στο συνέδριο «Athens ESG & Climate Crisis Summit», επιβεβαίωσε τη δεύτερη φάση της συνολικής προμήθειας των λεωφορείων για την Αθήνα και
Παρασκευή 22/10/2021 - 09:38
Κοινοποίηση στα Social Media

Ο υπ. Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στο συνέδριο «Athens ESG & Climate Crisis Summit», επιβεβαίωσε τη δεύτερη φάση της συνολικής προμήθειας των λεωφορείων για την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη λέγοντας:

«Σε δεύτερη φάση θα πραγματοποιηθεί και ο επόμενος διαγωνισμός για 500 ακόμη λεωφορεία. «Η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη θα έχουν πολύ σύντομα νέο στόλο λεωφορείων Hybrid, CNG και ηλεκτροκίνητων και για πρώτη φορά θα δούμε να μειώνεται σημαντικά ο όρος ηλικίας των οχημάτων», τόνισε και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα αποφευχθούν οι ενστάσεις, που πολλές φορές είναι τροχοπέδη για τις μεγάλες προμήθειες».

Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε στον διαγωνισμό για τα 770 νέα λεωφορεία, που έχει ήδη «βγει στον αέρα», καθώς και στην παροχή συγκοινωνιακού έργου από τα ΚΤΕΛ και το θεσμό του leasing, σημειώνοντας ότι: «Σήμερα έχουμε στην Αθήνα 50% περισσότερα λεωφορεία και πιο μοντέρνα από ότι είχαμε».

Και πρόσθεσε ότι: «Σε λίγο καιρό θα δούμε σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη 220 ηλεκτρικά λεωφορεία», επισημαίνοντας ότι αυτός ο διαγωνισμός χρηματοδοτείται και από το Ταμείο Ανάκαμψης. «Βλέπετε μία κυβέρνηση που δεν βγάζει διαγωνισμούς χωρίς να έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση. Τα καραγκιοζιλίκια που είχαμε στο παρελθόν να βάζουμε ένα εκατομμύριο σε μία ΣΑΕ του Υπουργείου και να κάνουμε διαγωνισμό των 750 εκατομμυρίων, αυτά δεν θα τα δείτε από τη δική μας κυβέρνηση», σχολίασε.

PreviousNext