Τροχοί & TIR

Θέμα ελεγχόμενης στάθμευσης στη Θεσσαλονίκη

Το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας & Δικτύων Μεταφορών (Ι.ΜΕΤ.), σε συνεργασία με τον Οργανισμό Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ) στo πλαίσιo της συμμετοχής του στο Ευρωπαϊκό Έργο UPPER
Πέμπτη 16/11/2023 - 13:07
Κοινοποίηση στα Social Media

Το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας & Δικτύων Μεταφορών (Ι.ΜΕΤ.), σε συνεργασία με τον Οργανισμό Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ) στo πλαίσιo της συμμετοχής του στο Ευρωπαϊκό Έργο UPPER πραγματοποιεί έρευνα σχετικά με το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ένας από τους στόχους του έργου UPPER είναι να μελετήσει κατά πόσο η εφαρμογή ενός δυναμικού τρόπου τιμολόγησης των θέσεων που παρέχονται στους επισκέπτες μπορεί να συμβάλει στη μείωση της συμφόρησης στους δρόμους του κέντρου και άρα στη βελτίωση του περιβάλλοντος και την αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των αναγκών των πολιτών. Με τον όρο δυναμική τιμολόγηση εννοείται η μεταβολή του κόστους στάθμευσης βάσει παραμέτρων που εκτιμώνται σε πραγματικό χρόνο, όπως για παράδειγμα η κίνηση στο κέντρο της πόλης.

Προκειμένου να επιτευχθεί ο παραπάνω στόχος, αν είστε κάτοικοι Θεσσαλονίκης, μπορείτε να αφιερώσετε λίγα λεπτά ώστε να συμπληρώσετε το ερωτηματολόγιο, πατώντας εδώ.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι η συμπλήρωση του γίνεται ανώνυμα και οι απαντήσεις συλλέγονται και υποβάλλονται σε επεξεργασία αποκλειστικά για ερευνητικούς σκοπούς σύμφωνα με τα οριζόμενα στον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων (2016/679/ΕΕ) και τον Ν. 4624/2019.

Πηγή: voria.gr

PreviousNext