Τροχοί & TIR

Θεμελιώνεται η νέα γέφυρα στη Σκάλα

Υπογράφηκε από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Π. Νίκα, στην Σπάρτη το συμφωνητικό για την κατασκευή της νέας γέφυρας του Ευρώτα, στη Σκάλα και σε περίπου δύο εβδομάδες προγραμματίζεται η τελετή θεμ
Πέμπτη 09/03/2023 - 13:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Υπογράφηκε από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Π. Νίκα, στην Σπάρτη το συμφωνητικό για την κατασκευή της νέας γέφυρας του Ευρώτα, στη Σκάλα και σε περίπου δύο εβδομάδες προγραμματίζεται η τελετή θεμελίωσης.

«Είναι ένα έργο που η τοπική κοινωνία, η Λακωνία ολόκληρη, περίμενε για δεκαετίες, έργο πολλές φορές -και από πολλούς- υπεσχημένο, το οποίο γίνεται πράξη πλέον, με σκοπό να συμβάλει και αυτό στην ανάπτυξη της περιοχής», τόνισε ο περιφερειάρχης, μετά την υπογραφή της σύμβασης, παρουσία των αντιπεριφερειαρχών Λακωνίας, Θεόδωρου Βερούτη και Υποδομών, Νίκωνα Τζινιέρη.

Η νέα οδική γέφυρα θα κατασκευαστεί ακριβώς δίπλα στην υπάρχουσα μεταλλική, αντικαθιστώντας την παλαιά κατασκευή. H παλιά μεταλλική γέφυρα, η οποία μετρά 126 χρόνια ζωής και αποτελεί πλέον κομμάτι της ιστορίας του τόπου, θα αποκατασταθεί και θα αξιοποιηθεί ως πεζογέφυρα.

Παράλληλα, προορίζεται να καταστεί χώρος ψυχαγωγίας και πρασίνου, με εργονομικό σχεδιασμό, αναβαθμίζοντας έτσι τον συγκεκριμένο κόμβο που ενώνει την κεντρική με τη νοτιανατολική Λακωνία.

Η παλαιά γέφυρα άρχισε να κατασκευάζεται το 1896, με τους σχεδιαστές και τους κατασκευαστές της να είναι Γερμανοί και Ιταλοί αντίστοιχα. Το 2001, κατόπιν ελέγχου από κλιμάκιο μηχανικών του ΥΠΕΧΩΔΕ χαρακτηρίστηκε ακατάλληλη.

PreviousNext