Τροχοί & TIR

Τι πουλιέται στον Βόλο μαζί με το λιμάνι

Την ώρα που ο πρωθυπουργός δήλωνε ότι το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης δεν πωλείται και παραμένει στο ελληνικό δημόσιο (ευτυχώς), το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε την πρόσκληση υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος για
Τρίτη 08/11/2022 - 11:58
Κοινοποίηση στα Social Media
Φωτό: ΟΛΒ ΑΕ
Φωτό: ΟΛΒ ΑΕ

Την ώρα που ο πρωθυπουργός δήλωνε ότι το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης δεν πωλείται και παραμένει στο ελληνικό δημόσιο (ευτυχώς), το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε την πρόσκληση υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την απόκτηση πλειοψηφικού μεριδίου συμμέτοχης στο μετοχικό κεφάλαιο του Οργανισμού Λιμένος Βόλου Α.Ε.

Το πλειοψηφικό πακέτο αφορά στην πώληση του 67% του μετοχικού κεφαλαίου της ΟΛΒ ΑΕ και η σύμβαση Παραχώρησης μεταξύ του Δημοσίου και της Ο.Λ.Β. Α.Ε. έχει διάρκεια 60 ετών από την υπογραφή της, θα λήγει δηλαδή το 2062. Οι κύριες δραστηριότητες της εταιρείας περιλαμβάνουν υπηρεσίες εμπορευμάτων και εμπορευματοκιβωτίων, χάλυβα και παλιοσίδερα, ξηρό και υγρό χύδην φορτίο και υπηρεσίες επιβατών, συμπεριλαμβανομένων ferry boat προς τις Σποράδες, καθώς και δραστηριότητες κρουαζιέρας.

Στην πώληση του λιμένα περιλαμβάνονται:

Οι λιμενικές εγκαταστάσεις στη θέση Γορίτσα της Αγριάς (προβλήτες φορτοεκφόρτωσης «ΑΓΕΤ Ηρακλής» και «Ελινόιλ»), οι λιμενικές εγκαταστάσεις (προβλήτες) φορτοεκφόρτωσης στη θέση Τσιγγέλι στον Αλμυρό Μαγνησίας (προβλήτες φορτοεκφόρτωσης «Sovel» και της «Αειφόρος Α.Ε.»), και οι λιμενικές εγκαταστάσεις στον όρμο της Αγριάς Βόλου.

PreviousNext