Τροχοί & TIR

Τον Σεπτέμβριο οι συμβάσεις για τα λεωφορεία

Μιλώντας για την πορεία του διαγωνισμού προμήθειας των λεωφορείων Αθήνας και Θεσσαλονίκης, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, ανέφερε ότι «αν δεν υπάρξουν προσφυγές, τον Σεπτέμβρι
Δευτέρα 16/05/2022 - 12:06
Κοινοποίηση στα Social Media

Μιλώντας για την πορεία του διαγωνισμού προμήθειας των λεωφορείων Αθήνας και Θεσσαλονίκης, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, ανέφερε ότι «αν δεν υπάρξουν προσφυγές, τον Σεπτέμβριο θα έχουμε συμβάσεις».

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News», ο κ. Καραμανλής υπογράμμισε ότι «η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη είναι από τις ελάχιστες πόλεις του κόσμου που αύξησαν -κατά πολύ μάλιστα- τους στόλους λεωφορείων τους εν μέσω πανδημίας. Μέσω leasing και με συμπράξεις με τον ιδιωτικό τομέα, φθάσαμε στον αριθμό των 1300 λεωφορείων όταν είχαμε παραλάβει 850. Προχωράμε, όμως, να φέρουμε και νέα λεωφορεία που θα λύσουν οριστικά το πρόβλημα. Ο διαγωνισμός βρίσκεται στη φάση αξιολόγησης των τεχνικών προσφορών και εντός Ιουλίου θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία. Αν δεν υπάρξουν προσφυγές, τον Σεπτέμβριο θα έχουμε συμβάσεις. Τον χρόνο παράδοσης δεν μπορούμε ακόμα να τον πούμε με ακρίβεια, γιατί αποτελεί κριτήριο αξιολόγησης στον διαγωνισμό. Οι συμμετέχοντες δηλαδή βαθμολογούνται και για το πόσο γρήγορα θα μας φέρουν λεωφορεία. Άρα μόνο μια γενικότερη εκτίμηση μπορώ να κάνω, ότι τα πρώτα λεωφορεία του διαγωνισμού θα έρθουν αρχές ’23».

Εμείς να υπενθυμίσουμε ότι από τα 770 λεωφορεία πέντε τύπων που περιλαμβάνονταν στον διαγωνισμό, έμειναν τέσσερις τύποι για 650 οχήματα, ηλεκτρικά και φυσικού αερίου καθώς για 120 λεωφορεία υβριδικής τεχνολογίας δεν κατατέθηκε καμιά προσφορά, με αποτέλεσμα το τμήμα αυτό του διαγωνισμού να ακυρωθεί.

PreviousNext