Τροχοί & TIR

Τους ξετρύπωσαν από κρύπτη στο ταβάνι του λεωφορείου (+video)

Τον χώρο των κλιματιστικών στην οροφή του λεωφορείου είχαν μετατρέψει σε κρύπτη οι διακινητές. Το βίντεο αποκαλύπτει τη στιγμή που οι αστυνομικοί τους ξετρυπώνουν έναν-έναν. Μεταξύ των συλληφθέντων
Δευτέρα 19/06/2023 - 10:18
Κοινοποίηση στα Social Media

Τον χώρο των κλιματιστικών στην οροφή του λεωφορείου είχαν μετατρέψει σε κρύπτη οι διακινητές. Το βίντεο αποκαλύπτει τη στιγμή που οι αστυνομικοί τους ξετρυπώνουν έναν-έναν. Μεταξύ των συλληφθέντων διακινητών και μια Ελληνίδα.

Αναλυτικότερα, στην Εγνατία Οδό, στο τμήμα Κήπων – Αλεξανδρούπολης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης σταμάτησαν προς έλεγχο ΙΧ τουριστικό λεωφορείο. Ακολούθησε έρευνα και χάρη στην εμπειρία των αστυνομικών εντοπίστηκαν σημεία παρέμβασης στην οροφή του λεωφορείου. Γρήγορα αποκαλύφθηκε μεγάλη κρύπτη στον χώρο όπου θα υπήρχαν τα κλιματιστικά, αλλά αντί για air condition βρέθηκαν στοιβαγμένοι αλλοδαποί.

Συνολικά στο λεωφορείο εντοπίστηκαν 11 μη νόμιμοι μετανάστες. Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί διακινητές στο λεωφορείο και δύο ακόμη άτομα, μια ημεδαπή και ένας αλλοδαπός οι οποίοι επέβαιναν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και όπως διακριβώθηκε είχαν μεταφέρει σε προγενέστερο χρόνο το λεωφορείο σε προκαθορισμένο σημείο, όπου το παρέλαβαν οι παραπάνω διακινητές.

Στη …γνώριμη κρύπτη

Σε μια άλλη περίπτωση, στην Εγνατία οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Κομοτηνής συνέλαβαν έναν αλλοδαπό διακινητή, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Φ. όχημα (ρυμουλκό μετά ρυμουλκούμενου) μετέφερε παράνομα στο εσωτερικό της χώρας 10 μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους είχε κρύψει στη ρυμούλκα στο…γνωστό σημείο, δηλαδή στο μπροστινό μέρος εσωτερικά της ρυμούλκας. Η κρύπτη αυτή είναι συνηθισμένη για τους διακινητές, αλλά γνώριμη για τους αστυνομικούς οι οποίοι με την εμπειρία τους μπορούν να παρατηρήσουν ότι το εσωτερικό μήκος του επικαθήμενου είναι μικρότερο από το εξωτερικό.

Κατασχέθηκαν τα ανωτέρω οχήματα και κινητά τηλέφωνα.

Video URL
PreviousNext