Τροχοί & TIR

Τροχαίο δυστύχημα στο Βουκουρέστι με 47 Έλληνες. Ένας νεκρός, πολλοί τραυματίες. Ο οδηγός πέρασε από σήραγγα χαμηλού ύψους

Τροχαίο δυστύχημα με πούλμαν που μετέφερε 47 Έλληνες τουρίστες σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι στο Βουκουρέστι. Ένας επιβάτης έχασε τη ζωή του, ενώ πάνω από 20 άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο και αυ
Παρασκευή 23/12/2022 - 16:06
Κοινοποίηση στα Social Media
Φωτό: FACEBOOK / @FLORIAN TUDOR IVAN
Φωτό: FACEBOOK / @FLORIAN TUDOR IVAN

Τροχαίο δυστύχημα με πούλμαν που μετέφερε 47 Έλληνες τουρίστες σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι στο Βουκουρέστι. Ένας επιβάτης έχασε τη ζωή του, ενώ πάνω από 20 άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο και αυτό γιατί ο οδηγός πέρασε από σήραγγα χαμηλού ύψους.

Σύμφωνα με ρουμανικά ΜΜΕ, ένας επιβάτης είναι νεκρός και άλλοι τέσσερις (δύο άνδρες και δύο γυναίκες) σοβαρά τραυματίες, εκ των οποίων οι δύο σε κρίσιμη κατάσταση.

"Δυστυχώς, ήταν ένα αρκετά σοβαρό ατύχημα. Κινητοποιήθηκαν δυνάμεις από την υπηρεσία ασθενοφόρων, SMURD, αστυνομία, χωροφυλακή. Αυτή τη στιγμή ο συνολικός αριθμός είναι 22 άτομα που μεταφέρθηκαν σε τέσσερα νοσοκομεία. Δυστυχώς, διαπιστώθηκε ο θάνατος ενός επιβάτη. Έχουμε άλλον έναν διασωληνωμένο ασθενή, ο οποίος είναι σε κρίσιμη κατάσταση", δήλωσε ο επικεφαλής του DSU, Ράερντ Αραφάτ.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως το δυστύχημα σημειώθηκε στην έξοδο από το Pasajul Unirii στο Βουκουρέστι, όταν ο οδηγός του λεωφορείου παραβίασε την πινακίδα περιορισμού ύψους των οχημάτων, κατά την είσοδό του σε υπόγεια σήραγγα.

Συγκεκριμένα, προσπάθησε να περάσει χωρίς να τηρήσει το όριο ύψους, με αποτέλεσμα η οροφή να χτυπήσει πάνω στη μπάρα και να καταπλακώσει τους επιβαίνοντες, τραυματίζοντάς τους σοβαρά.

Στο συγκεκριμένο σημείο της περιοχής έχουν σημειωθεί παρόμοια περιστατικά. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρουμανικά ΜΜΕ, επτά τροχαία ατυχήματα σημειώθηκαν στο Passajul Unirii.

Αυτή τη στιγμή, Έλληνες μεταφραστές που γνωρίζουν ρουμανικά στέλνονται στα νοσοκομεία, ενώ μέλη της ελληνικής πρεσβείας έχουν σπεύσει στο σημείο για να μάθουν περισσότερες πληροφορίες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Υπουργείου Εξωτερικών, το λεωφορείο εκτελούσε το δρομολόγιο Βόλος - Λάρισα - Θεσσαλονίκη με τελικό προορισμό το Βουκουρέστι.

PreviousNext