Τροχοί & TIR

Valeo UV-Purifier: Προστατευτική ασπίδα έναντι της Covid-19, ειδικά σχεδιασμένη για λεωφορεία

Από τη στιγμή που υπήρχαν ενδείξεις ότι η νόσος Covid-19 είναι αερογενώς μεταδιδόμενη, η αυτοκινητοβιομηχανία άρχισε να αναζητά λύσεις, ειδικά για την ασφάλεια των επιβατών στην οδική μεταφορά. Η V
Πέμπτη 27/05/2021 - 09:25
Κοινοποίηση στα Social Media

Από τη στιγμή που υπήρχαν ενδείξεις ότι η νόσος Covid-19 είναι αερογενώς μεταδιδόμενη, η αυτοκινητοβιομηχανία άρχισε να αναζητά λύσεις, ειδικά για την ασφάλεια των επιβατών στην οδική μεταφορά.

Η Valeo, ως κορυφαίος προμηθευτής της βιομηχανίας λεωφορείου, εξέλιξε και λάνσαρε στην αγορά το UV Purifier, ένα σύστημα που χρησιμοποιεί ακτίνες UV για τον καθαρισμό του αέρα σε λεωφορεία, πούλμαν και minibus, και το οποίο ανακηρύχθηκε ως η κορυφαία καινοτομία της χρονιάς από τη VDA (Ένωση Γερμανικών Αυτοκινητοβιομηχανιών και Προμηθευτών που αποτελείται από περίπου 600 εταιρείες - μέλη). Το βραβείο ανακοινώθηκε την Παγκόσμια Ημέρα Δημιουργικότητας και Καινοτομίας 2021.

Ταξίδια με ασφάλεια

Ο παγκόσμιος οργανισμός υγείας και κορυφαίοι επιστήμονες τονίζουν σε κάθε ευκαιρία ότι ο αέρας σε όλους τους κλειστούς χώρους πρέπει να ανανεώνεται και να αποστειρώνεται, οπότε είναι φανερό πως για να δουλέψει απρόσκοπτα η οδική μεταφορά επιβατών, πρέπει να τοποθετηθούν συσκευές που κάνουν ακριβώς αυτό σε όλα τα λεωφορεία. Η τεχνολογία της Valeo είναι επί του παρόντος το πιο ισχυρό σύστημα αποστείρωσης του αέρα για καμπίνες λεωφορείων παγκοσμίως. Εξαλείφει πάνω από το 95% των ιών σε ένα μόνο κύκλο ροής αέρα, συμπεριλαμβανομένου του Covid-19, καθώς και βακτήρια ή μούχλα που υπάρχει στον αέρα μέσα στα οχήματα και λειτουργεί συνεχώς με τους επιβάτες εντός του οχήματος.

Η αποτελεσματικότητά του κατά του SARS-CoV-2 (πραγματικά test με Covid-19) έχει αποδειχθεί επιστημονικά και έχει πιστοποιηθεί από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Φρανκφούρτης και το Ινστιτούτο Τεχνολογιών Λέιζερ στην Ιατρική και τη Μετρολογία του Πανεπιστημίου του Ουλμ (ILM). Οι δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν από το ILM επιβεβαίωσαν ότι το UV PURIFIER της Valeo έχει την ικανότητα να εξαλείφει τους ιούς με αποτελεσματικότητα άνω του 95% σε έναν μόνο κύκλο ροής αέρα. Οι δοκιμές δείχνουν, επίσης, ότι ο ρυθμός αλλαγής αέρα είναι πολύ αποδοτικός - υψηλότερος από το επίπεδο που συνιστά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τον περιορισμό του κινδύνου μόλυνσης από την εξάπλωση των αερομεταφερόμενων ιών και βακτηρίων. Επίσης, έχει Πιστοποίηση Ε1 η οποία περιλαμβάνει EMC Test για την ηλεκτρομαγνητική συμβατότητα του UV PURIFIER με το όχημα - υποχρεωτική στην Ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία για την τοποθέτηση συμβατών και ειδικά κατασκευασμένων συστημάτων για τα οχήματα.

Αθόρυβο, χωρίς ανάγκη συντήρησης και άμεσα διαθέσιμο

Η αρχή για την ελληνική αγορά έγινε με την εγκατάσταση του συστήματος σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης Α.Ε., στη γραμμή 56 – Ωραιόκαστρο. Το UV Purifier τοποθετείται σε κάθε λεωφορείο και mini bus ανεξάρτητα εάν υπάρχει σύστημα κλιματισμού, και όπου υπάρχει δεν επηρεάζει τη λειτουργία του. Είναι απολύτως ασφαλές για τους επιβάτες, καθώς δεν παράγει όζον, ενώ δεν χρειάζεται συντήρηση (αλλαγή λαμπτήρων κάθε 12.000 ώρες λειτουργίας) και χαρακτηρίζεται από τα χαμηλά εκπεμπόμενα επίπεδα θορύβου. Το σύστημα Valeo UV Purifier αποτελεί μέρος της συνολικής στρατηγικής καινοτομίας που ακολουθεί ο Όμιλος Valeo, η οποία στοχεύει στην επίτευξη της αποκαλούμενης έξυπνης κινητικότητας - μειώνοντας τις επιπτώσεις της στην υπερθέρμανση του πλανήτη - λιγότερο ενεργοβόρας και ασφαλέστερης, ικανής να φροντίζει τους ανθρώπους και την υγεία τους.

Περισσότερες πληροφορίες

ELECAR – Αντιπρόσωπος της VALEO TCV για την Ελλάδα και την Κύπρο

Τηλ. 2310 513068 - Fax. 2310 540915 - www.elecar.gr

Παναγίας Φανερωμένης 7, 54632, Θεσσαλονίκη

 

Elecar: Οι ειδικοί στον κλιματισμό, θέρμανση κι εξαερισμό λεωφορείων

Η Elecar ιδρύθηκε το 2004 στην Θεσσαλονίκη με κύρια δραστηριότητα την εμπορία συστημάτων κλιματισμού, εξαερισμού και θέρμανσης οχημάτων καθώς και ηλεκτρολογικού υλικού 12-24V από ένα αυστηρά επιλεγμένο πορτφόλιο που περιλαμβάνει τους κορυφαίους προμηθευτές της παγκόσμιας αγοράς. H Elecar είναι ο επίσημος αντιπρόσωπος για την Ελλάδα και Κύπρο της Valeo Thermal Bus Systems (πρώην Spheros), παγκόσμιου ηγέτη στην κατασκευή θερμαντήρων νερού, κλιματιστικών μονάδων, καταπακτών για λεωφορεία αλλά και καινοτόμων, πρωτοποριακών προϊόντων που ακολουθούν τις εκάστοτε ανάγκες της αγοράς.

Ένα τέτοιο προϊόν είναι και η συσκευή απολύμανσης Valeo UV Purifier που εφαρμόζεται σε οχήματα σταθερής τροχιάς και προσφέρει πάνω από 95% ασφάλεια έναντι των αερομεταφερόμενων ιών, συμπεριλαμβανομένου και του Covid-19. Η συσκευή είναι πιστοποιημένη κατά Ε1 (περιλαμβανομένου και του EMC test) και βραβευμένη από την VDA ως η κορυφαία καινοτομία της χρονιάς.

Επίσης, η Elecar αποτελεί και διανομέα και των συμπιεστών Heavy Duty (ΤΜ8, ΤΜ13, ΤΜ15, ΤΜ16, ΤΜ21, ΤΜ31, ΤΜ43, ΤΜ55, ΤΜ65) της Valeo. Εκτός από τα προϊόντα της Valeo σε κλιματισμό και θέρμανση, η γκάμα της εταιρείας περιλαμβάνει τους φυγόκεντρους και αξονικούς ανεμιστήρες της SPAL και της EBM PAPST, τους συμπιεστές Bock, Bitzer και τα ανταλλακτικά τους, συμπλέκτες της Lang και Linning, συσσωρευτές όλων των τύπων και ηλεκτρολογικό υλικό.

Video URL
PreviousNext