Τροχοί & TIR

VOLVO SUPER TRUCK 2

Εμφανίστηκε σε αυτοκινητόδρομο του Austin με προορισμό τη γνωστή έκθεση American Trucking Exhibition. Πρόκειται για έναν εντυπωσιακό μουράτο τράκτορα VOLVO σε πρωτότυπη (όχι εργοστασιακή) έκδοση με
Σάββατο 21/10/2023 - 10:02
Κοινοποίηση στα Social Media
φωτό: volvo trucks
φωτό: volvo trucks

Εμφανίστηκε σε αυτοκινητόδρομο του Austin με προορισμό τη γνωστή έκθεση American Trucking Exhibition.

Πρόκειται για έναν εντυπωσιακό μουράτο τράκτορα VOLVO σε πρωτότυπη (όχι εργοστασιακή) έκδοση με την ονομασία SuperTruck 2 και είναι το αποτέλεσμα συνεργασίας της VOLVO Βορείου Αμερικής με 8 κορυφαίες εταιρείες υψηλής τεχνολογίας, με το πανεπιστήμιο του Michigan και τη μεγάλη μεταφορική εταιρεία Knight Transportation η οποία έχει αναλάβει τις δοκιμές σε πραγματικές συνθήκες.

Ο τράκτορας ταξινομείται στην κατηγορία 8, τη βαρύτερη στις Η.Π.Α., με μέγιστο μικτό βάρος τους 38 τόνους.

Τράκτορας και τρέιλερ ακολουθούν μια ενιαία σχεδιαστική γραμμή με γνώμονα τη βέλτιστη αεροδυναμική, ώστε να μειώνεται στο ελάχιστο η δύναμη που ασκεί ο αέρας κατά την κίνηση του συρμού.

Οι ειδικοί της VOLVO North America αναφέρουν ότι αυτή η αεροδυναμική σχεδίαση σε συνδυασμό με τη νέα γραμμή κίνησης του φορτηγού, το προηγμένο cruise control και άλλα σύγχρονα συστήματα ελέγχου της λειτουργίας του κινητήρα συμβάλλουν στη μείωση της κατανάλωσης και δίνουν στον αυτοκινητιστή την καλύτερη μέχρι σήμερα σχέση κατανάλωσης (λίτρα ανά τονοχιλιόμετρα).

Στην οικονομία καυσίμου συμβάλλει, επίσης, και ένα μίνι υβριδικό σύστημα (micro hybrid system) τo οποίο λειτουργεί ως γεννήτρια ρεύματος 48 volt και δίνει κίνηση σε όλους τους εξοπλισμούς που έχει στη διάθεσή του ο οδηγός (air condition, θερμαντήρα, ψυγείο φαγητών, φώτα καμπίνας κ.λπ.) έτσι ώστε να μην χρειάζεται η λειτουργία του κινητήρα στις αναμονές και στις ώρες ανάπαυσης.

PreviousNext