Τροχοί & TIR

To βραβείο χαμηλής κατανάλωσης στη Scania

Το Scania R 500 κέρδισε για μία ακόμα φορά το βραβείο «Green Truck Award», μία δοκιμή που εξετάζει την κατανάλωση καυσίμου των φορτηγών σε πραγματικές συνθήκες. Ο νέας γενιάς τράκτορας της σουηδικής
Τετάρτη 11/04/2018 - 09:43
Κοινοποίηση στα Social Media

Το Scania R 500 κέρδισε για μία ακόμα φορά το βραβείο «Green Truck Award», μία δοκιμή που εξετάζει την κατανάλωση καυσίμου των φορτηγών σε πραγματικές συνθήκες. Ο νέας γενιάς τράκτορας της σουηδικής εταιρείας που βραβεύτηκε, εξοπλίζεται με τον αναβαθμισμένο κινητήρα των 13 λίτρων.

Στη δοκιμαστική διαδρομή των 350 χλμ., το φορτηγό της Scania εμφάνισε μέση κατανάλωση 24,92 λτ./100 χλμ., έχοντας μέση ταχύτητα 79,91 χλμ./ώρα. Η διαφορά του R 500 από το επόμενο καλύτερο μοντέλο του τεστ, ήταν στα 0,4 λτ./100 χλμ. που σημαίνει πως με μια τυπική ετήσια χρήση της τάξης των 150.000 χλμ., προκύπτει μια οικονομία πετρελαίου ύψους 600 λίτρων το χρόνο.

Υπενθυμίζουμε πως για το θεσμό «Green Truck Award», υπεύθυνα είναι δύο γερμανικά περιοδικά, τα «VerkehrsRundschau» και «Trucker». Τα συμμετέχοντα φορτηγά έχουν μικτό βάρος 40 τόνων και οδηγούνται υπό συνθήκες παρακολούθησης σε δημόσιους δρόμους ανάμεσα στο Μόναχο και τη Νυρεμβέργη. Η κατανάλωση και η ταχύτητα ελέγχονται αυστηρά και εξαλείφονται οι πιθανές διαφορές στις μετεωρολογικές και οδικές συνθήκες.

PreviousNext