Τροχοί & TIR

Βραβείο χαμηλότερης κατανάλωσης για τη Scania

Το βραβείο «Green Truck» απέσπασε για 4η συνεχή χρονιά η Scania, σε μία δοκιμή που εξετάζει σε πραγματικές συνθήκες την κατανάλωση καυσίμου των φορτηγών, σε συνδυασμό με την υψηλότερη μέση ταχύτητα.
Κυριακή 29/11/2020 - 10:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Το βραβείο «Green Truck» απέσπασε για 4η συνεχή χρονιά η Scania, σε μία δοκιμή που εξετάζει σε πραγματικές συνθήκες την κατανάλωση καυσίμου των φορτηγών, σε συνδυασμό με την υψηλότερη μέση ταχύτητα.

Στον φετινό διαγωνισμό, στην κατηγορία μικτού βάρους 40 τόνων και ιπποδύναμης άνω των 500 ίππων, νικητής αναδείχθηκε το Scania R 540. Συγκεκριμένα, σε μία διαδρομή μήκους 360 χλμ., το σουηδικό φορτηγό βάρους 7.370 κιλών, είχε μέση κατανάλωση 25,14 λτ./100 χλμ. και μέση ταχύτητα 80,42 χλμ./ώρα.

Τονίζεται πως οι δοκιμές έχουν διάρκεια μία εβδομάδα, παρακολουθούνται αυστηρά και πραγματοποιούνται σε δημόσιους δρόμους βόρεια του Μονάχου. Συνθήκες όπως η κυκλοφορία και ο καιρός αντισταθμίζονται με τη χρήση ενός φορτηγού αναφοράς και επιπλέον, όλα τα συμμετέχοντα φορτηγά έχουν την ίδια μάρκα ελαστικών, με την ίδια φθορά και πίεση.

Σημειώνεται, πως τον διαγωνισμό «Green Truck» πραγματοποιούν δύο γερμανικά περιοδικά, τα Trucker και VerkehrsRundschau. Αξίζει να σημειωθεί, πως από το 2013 που ο εν λόγω θεσμός βρίσκεται σε ισχύ, η Scania έχει αποσπάσει το πρώτο βραβείο συνολικά πέντε φορές.

PreviousNext