Η Volkswagen παρουσίασε στην έκθεση του Σάο Πάολο το Tarok Concept, ένα πρωτότυπο όχημα που συνδυάζει τα χαρακτηριστικά των pick-up του ενός τόνου, με αυτά των SUV οχημάτων ιδιωτικής χρήσης. Το πεντάμετρο ελαφρύ επαγγελματικό όχημα αποτελεί τον προπομπό του μοντέλου παραγωγής, το οποίο θα κυκλοφορήσει σύντομα στη Βραζιλία, ενώ πιθανή θεωρείται η παρουσία του και σε άλλες αγορές παγκοσμίως.

Το πιο ενδιαφέρον χαρακτηριστικό του Tarok Concept είναι ο μεταβλητός χώρος φόρτωσης, ο οποίος μπορεί να επεκταθεί ανοίγοντας την πόρτα της καρότσας ή χρησιμοποιώντας τον ολοκαίνουργιο μηχανισμό που επιτρέπει την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων του πενταθέσιου θαλάμου επιβατών, γεγονός που καθιστά δυνατή τη μεταφορά μεγάλων αντικειμένων. Στην κανονική του διαμόρφωση, το Tarok διαθέτει χώρο φόρτωσης μήκους 1.206 χλστ. Όταν αναδιπλωθούν τα πίσω καθίσματα, το μήκος ανέρχεται σε 1.861 χλστ. και αν γίνει χρήση και της πίσω πόρτας, η καρότσα εκτείνεται στη μέγιστη τιμή της, στα 2.775 χλστ.

Εντυπωσιακά στοιχεία της μορφής του οχήματος, είναι η μπάρα οροφής που αντλεί έμπνευση από τα ανοικτά αυτοκίνητα τύπου «targa», αλλά και η πίσω τρισδιάστατη μπάρα φώτων τεχνολογίας LED. Στο εσωτερικό, το ταμπλό έχει καλυφθεί από ένα μπλε φιλέτο απόχρωσης «Cypress Metallic», στο οποίο φιλοξενείται και το σύστημα infotainment. Το «παρών» δίνει και ο ψηφιακός πίνακας οργάνων, Digital Cockpit.

Το εκθεσιακό Tarok Concept εξοπλίζεται με τον 4κύλινδρο turbo κινητήρα βενζίνης 1.4 TSI των 150 ίππων, ο οποίος συνεργάζεται με αυτόματο κιβώτιο έξι σχέσεων και το σύστημα μόνιμης τετρακίνησης, 4MOTION. Τέλος, στην έκδοση παραγωγής του οχήματος, θεωρείται σίγουρη η παρουσία του diesel κινητήρα 2.0 TDI των 150 ίππων.