Τροχοί & TIR

White Dream από τον Γιάννη Πολυτάρχου

Ο Γιάννης Πολυτάρχου από την Αθήνα είναι ένα νέο παιδί, με όρεξη και αγάπη για το φορτηγό, ο οποίος δραστηριοποιείται στη διεθνή μεταφορά. «Το όνειρό μου έγινε πραγματικότητα», μας λέει τη στιγμή πο
Κυριακή 23/07/2023 - 10:00
Κοινοποίηση στα Social Media
Volvo by night.
Volvo by night.

Ο Γιάννης Πολυτάρχου από την Αθήνα είναι ένα νέο παιδί, με όρεξη και αγάπη για το φορτηγό, ο οποίος δραστηριοποιείται στη διεθνή μεταφορά. «Το όνειρό μου έγινε πραγματικότητα», μας λέει τη στιγμή που ετοιμάζει τα πράγματά του για το επόμενο δρομολόγιο στην Ευρώπη. 

Θα ανταλλάξουμε μερικές κουβέντες μαζί του και θα μας μιλήσει για την καθημερινότητά του, το Volvo του καθώς και τις δυσκολίες της δουλειάς.

Το ξεκίνημα

«Ο πατέρας μου Παναγιώτης εργάζεται αρκετά χρόνια στη διεθνή μεταφορά και από αυτόν κληρονόμησα την αγάπη για το επάγγελμα. Ταξίδευα από μικρή ηλικία μαζί του, μαθαίνοντας όλα τα μυστικά της δουλειάς. Εκπαιδεύτηκα σωστά μαζί του και αυτά τα εφόδια τα χρησιμοποιώ σήμερα στην εργασία μου. Σίγουρα για κάποιο νέο παιδί που θέλει να εργαστεί στο φορτηγό και δεν έχει κάποιο δικό του άτομο στο επάγγελμα είναι πιο δύσκολη η αρχή, αλλά πιστεύω ότι όποιος δείχνει πραγματικό ενδιαφέρον, θα τα καταφέρει. Η θέληση είναι το ζητούμενο. Από εκεί και πέρα όλα γίνονται πιο εύκολα.

Ο Γιάννης Πολυτάρχου στα χνάρια του πατέρα του Παναγιώτη συνεχίζει στη διεθνή μεταφορά.
Ο Γιάννης Πολυτάρχου στα χνάρια του πατέρα του Παναγιώτη συνεχίζει στη διεθνή μεταφορά.

Το βάπτισμα του πυρός για εμένα στη δουλειά έγινε πριν από έξι χρόνια. Μέχρι τότε ταξίδευα παρέα με τον πατέρα μου, αλλά με την απόκτηση του επαγγελματικού διπλώματος ξεκίνησα μόνος μου. Δεν μπορώ να πω ότι δυσκολεύτηκα στα πρώτα μου βήματα, γιατί όπως σας ανέφερα είχα πάρει σωστά εφόδια από τον πατέρα μου. Επίσης με τη χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας, π.χ gps και ίντερνετ, η δουλειά μας έχει απλουστευθεί.

Διαβάστε περισσότερα για το Volvo του Γιάννη Πολυτάρχου στο τεύχος Ιουλίου-Αυγούστου που κυκλοφορεί.

Διαβάστε επίσης

PreviousNext