Συνεχίζεται η υποχρεωτική ανεργία εκατοντάδων οδηγών φορτηγών διεθνών μεταφορών που δεν μπορούν να ταξιδέψουν με υπαιτιότητα του υπ. Μεταφορών, οι υπηρεσίες του οποίου δεν έχουν ακόμη εκτυπώσει τις κάρτες που αντιστοιχούν στους νέους ταχογράφους δεύτερης γενιάς.
Το περιοδικό ΤΡΟΧΟΙ & TIR γίνεται καθημερινά αποδέκτης έντονων παραπόνων αγανακτισμένων οδηγών οι οποίοι βρίσκονται σε καθεστώς υποχρεωτικής ανεργίας με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους ίδιους και για τις οικογένειές τους.
Για τον ίδιο λόγο, φορτηγά διεθνών μεταφορών μη έχοντας οδηγούς, μένουν ακινητοποιημένα στα ντεπό, χάνοντας μεταφορικό έργο το οποίο περνάει στα αλλοδαπά φορτηγά, οι οδηγοί των οποίων έχουν από μήνες προμηθευτεί τις νέες κάρτες.
Το φιάσκο της Πολωνίας
Το ίδιο αυτό έργο, της μη χορήγησης καρτών, έχει δυστυχώς παιχτεί και στο παρελθόν, αλλά με κωμικοτραγικό τρόπο. Και πάλι, οι υπηρεσίες του υπ. Μεταφορών, είχαν αποτύχει να βρουν ανάδοχο εκτύπωσης των καρτών τον οποίο ανάδοχο τον βρήκαν τελικά στην Πολωνία. Οι κάρτες εκτυπώθηκαν, τις παρέλαβε το υπουργείο και ξεκίνησε την αποστολή τους στους Έλληνες αυτοκινητιστές και οδηγούς. Μόνο που το υπουργείο τους βάφτισε …Πολωνούς. Και αυτό γιατί οι κάρτες αντί να έχουν το ελληνικό πρόθεμα GR είχαν το πολωνικό PL. Χοντρή «πατάτα», με το υπουργείο να προσπαθεί να τα μπαλώσει λέγοντας ότι οι οδηγοί δεν θα έχουν πρόβλημα επειδή και η Πολωνία είναι χώρα της ΕΕ. Αυτό βέβαια που αγνοούσαν ήταν το πρακτικό πρόβλημα, δηλαδή τους ελέγχους στους ευρωπαϊκούς αυτοκινητόδρομους των αυτοκινήτων. Οι αστυνομικοί βλέποντας στην κάρτα μια φάτσα και ένα όνομα που μόνο Πολωνό δεν θύμιζε, περνούσαν τον οδηγό από …ιερά εξέταση, μέχρι να πειστούν ότι ο οδηγός δεν είναι Πολωνός. Αυτά για την ιστορία και με την ευχή να δοθούν άμεσα οι κάρτες και να είναι σωστές.