Τροχοί & TIR

Ξεκινά στην Κίνα η μαζική παραγωγή των ηλεκτρικών Yutong για τη Θεσσαλονίκη

Σκοπός της επίσκεψης ήταν ο έλεγχος του λεωφορείου και του φορτιστή προκειμένου να διαπιστωθεί ότι πληρούν τις προδιαγραφές του διαγωνισμού, με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης.
Τετάρτη 08/11/2023 - 12:12
Κοινοποίηση στα Social Media
yutong ξιφαρας
Ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών Γιάννης Ξιφαράς με τον Shen Zhanchu, Vice Chairman of Yutong International Co., Ltd. and General Manager of High-end and Overseas Products Division of Yutong Bus.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι έλεγχοι ποιότητας των νέων ηλεκτρικών λεωφορείων, που θα ενισχύσουν τον στόλο των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, κατά την επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Μεταφορών, Γιάννη Ξιφαρά και της Επιτροπής Παραλαβής Λεωφορείων και Παρελκόμενων του διαγωνισμού, η οποία αποτελείται από στελέχη του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και της ΟΣΥ ΑΕ, στις εγκαταστάσεις της εταιρείας «Yutong International Holding», στην Κίνα.  

Σκοπός της επίσκεψης ήταν ο έλεγχος του πρότυπου λεωφορείου και των παρελκόμενων συσκευών, δηλαδή του φορτιστή και της κινητής μονάδας έκτακτης φόρτισης, προκειμένου να διαπιστωθεί ότι πληρούν τις προδιαγραφές του διαγωνισμού, με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Οι έλεγχοι ολοκληρώθηκαν με επιτυχία και συμπληρώθηκαν τα σχετικά πρωτόκολλα επιθεώρησης του λεωφορείου, με τα οποία εκκινεί η μαζική παραγωγή των οχημάτων. 

yutong electric bus
yutong electric bus

Υπενθυμίζεται, ότι την προηγούμενη Πέμπτη, στο πλαίσιο της συνάντησης που είχε στο Πεκίνο ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας με τη Διοίκηση του κινεζικού ομίλου, «Yutong», συζητήθηκε η πορεία ολοκλήρωσης των συμβατικών υποχρεώσεων για την έγκαιρη προμήθεια των λεωφορείων και επιβεβαιώθηκε ότι τα χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί, παραμένουν σταθερά. 

Video URL
PreviousNext