Τροχοί & TIR

Ξεκινούν εργασίες βελτίωσης της οδικής ασφάλειας επί της εθνικής Άμφισσας – Μπράλου

Από τον υφιστάμενο κόμβο των Αγίων Αποστόλων μέχρι τον επόμενο κόμβο εισόδου της Άμφισσας, θα γίνουν εργασίες εκσκαφών, εξυγίανσης, διάστρωσης ασφαλτικού σκυροδέματος και αντιολισθηρού τάπητα, όπως και εργασίες εγκατάστασης σαρζανέτ και κατασκευής νέου τοιχίου αντιστήριξης σε καθορισμένα σημεία.
Πέμπτη 04/04/2024 - 12:14
Κοινοποίηση στα Social Media
φωτό: Περ. Στερεάς Ελλάδας
φωτό: Περ. Στερεάς Ελλάδας

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας χρηματοδότησε, δημοπράτησε και συμβασιοποίησε το έργο: «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΑΝΩΝ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ 27 ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΜΦΙΣΣΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΑ ΕΡΓΑ», αρχικού προϋπολογισμού ύψους 580.000 ευρώ.

Φυσικό αντικείμενο του έργου είναι η εκτέλεση εργασιών επί της Ε.Ο. Άμφισσας – Μπράλου, στην περιοχή της Άμφισσας. Λόγω των έντονων βροχοπτώσεων και της αυξημένης κυκλοφορίας οχημάτων, το οδόστρωμα έχει υποστεί ρηγμάτωση. Με στόχο την αύξηση της οδικής ασφάλειας, κρίνεται απαραίτητη η εκτέλεση εργασιών αποκατάστασης και αντιστήριξης των πρανών.

Συγκεκριμένα, από τον υφιστάμενο κόμβο των Αγίων Αποστόλων μέχρι τον επόμενο κόμβο εισόδου της Άμφισσας, θα γίνουν εργασίες εκσκαφών, εξυγίανσης, διάστρωσης ασφαλτικού σκυροδέματος και αντιολισθηρού τάπητα, όπως και εργασίες εγκατάστασης σαρζανέτ και κατασκευής νέου τοιχίου αντιστήριξης σε καθορισμένα σημεία.

Στο πλαίσιο του ίδιου έργου, προβλέπεται να τοποθετηθούν σε διάφορες θέσεις του Επαρχιακού και Εθνικού Δικτύου της Π.Ε. Φωκίδας στηθαία ασφαλείας, πινακίδες επικίνδυνων θέσεων και ρυθμιστικές, πλαστικοί οριοδείκτες οδού, προσωρινοί ανακλαστήρες οδοστρώματος, πληροφοριακές πινακίδες, αλλά και να γίνουν εργασίες κοπής χόρτων και κλαδιών δέντρων που εμποδίζουν την ορατότητα στους διερχόμενους οδηγούς.

PreviousNext