Τροχοί & TIR

Ξεκινούν την άνοιξη οι διαγωνισμοί για τις Υπεραστικές λεωφορειακές Γραμμές

Τα βασικά σημεία του νομοσχεδίου για την απελευθέρωση του συγκοινωνιακού έργου παρουσιάζει σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο ο υπ. Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής. Το νομοσχέδιο εισάγει διαγω
Τρίτη 21/06/2022 - 14:04
Κοινοποίηση στα Social Media

Τα βασικά σημεία του νομοσχεδίου για την απελευθέρωση του συγκοινωνιακού έργου παρουσιάζει σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο ο υπ. Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής.

Το νομοσχέδιο εισάγει διαγωνιστικές διαδικασίες για την ανάθεση του μεταφορικού έργου των δημόσιων υπεραστικών και αστικών επιβατικών μεταφορών με κριτήριο τη χαμηλότερη τιμή, αλλά και με μια σειρά όρων και προϋποθέσεων που θα πρέπει να πληρούν οι φορείς που θα πάρουν μέρος στους διαγωνισμούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την επίσπευση του νομοσχεδίου έχει ζητήσει από τον περασμένο Δεκέμβριο ο πρόεδρος της ΠΟΑΥΣ, Σοφοκλής Φάτσιος, και είναι χαρακτηριστική η δήλωσή του προς το περιοδικού ΤΡΟΧΟΙ & ΤΙR: «Απευθυνθήκαμε στον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Παπαδόπουλο, και ζητήσαμε τη συνδρομή του στο μείζον αυτό θέμα, ώστε να σταματήσουν οι διαδόσεις περί δήθεν απελευθέρωσης και υφαρπαγής του μεταφορικού έργου, να προχωρήσουν οι αναγκαίες νομοθετικές παρεμβάσεις για να συνεχίσουν τα ΚΤΕΛ να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους», ανέφερε ο κ. Φάτσιος και πρόσθεσε:

«Θέλουμε το δυνατόν συντομότερα να ξεκινήσουν οι διαγωνιστικές διαδικασίες προκειμένου να σταματήσει η φιλολογία της απελευθέρωσης των υπεραστικών συγκοινωνιών που με μεγάλη προχειρότητα και τρόπο ανεπίτρεπτο ανακοινώνεται κάθε τόσο από διάφορους φορείς, ανταγωνιστικούς με τα υπεραστικά ΚΤΕΛ, χωρίς να αναφέρονται στην ουσία, που είναι η ανάθεση του έργου μέσα από διαγωνιστικές διαδικασίες».

PreviousNext