Μονάδα του Υγειονομικού του βρετανικού στρατού κλήθηκε να βοηθήσει το έργο της διενέργειας τεστ Covid-19 στους χιλιάδες εγκλωβισμένους οδηγούς φορτηγών στο Ντόβερ, προκειμένου να αναχωρούν γρηγορότερα για το Καλαί της Γαλλίας, έχοντας μαζί τους βεβαίωση αρνητικού τεστ.

Υπολογίζεται ότι μέχρι χθες, 23/12/20, είχαν συσσωρευτεί περί τα 9.000 φορτηγά, ανάμεσα στα οποία βρίσκονταν τουλάχιστον σαράντα ελληνικά.

Υπενθυμίζουμε ότι το πρόβλημα προέκυψε με την εμφάνιση στο Ηνωμένο Βασίλειο μεταλλαγμένου στελέχους του Covid-19, με αποτέλεσμα οι χώρες της Ευρώπης να κλείσουν τα σύνορά τους για τους εισερχόμενους από το Η. Β. Έτσι, για να βγουν από το Η. Β. θα έπρεπε να έχουν αρνητικό τεστ.

Και, βέβαια, μαζί με τα φορτηγά, επρόκειτο να αναχωρήσουν για την Ευρώπη και δεκάδες χιλιάδες Ευρωπαίοι πολίτες, οι οποίοι, επίσης, έπρεπε να έχουν βεβαίωση αρνητικού τεστ, με αποτέλεσμα να μην επαρκούν οι υγειονομικές υπηρεσίες των αεροδρομίων και των λιμένων, ενώ την ίδια στιγμή, οι ηγέτες των χωρών της Ε.Ε. και άλλοι ευρωπαϊκοί οργανισμοί πίεζαν τις βρετανικές αρχές να επισπεύσουν τις διαδικασίες.

Καθόλου εύκολη υπόθεση και για τον λόγο αυτό, τώρα βοηθούν και οι υγειονομικοί του βρετανικού στρατού. Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως τα οχήματα κινούνται έστω και αργά προς τις αποβάθρες.