Τροχοί & TIR

Υποχρεωτική σήμανση αποδοχής πληρωμών με POS

Τι ισχύει για ταξί, αστικά λεωφορεία και ΚΤΕΛ.
Τετάρτη 17/07/2024 - 11:24
Κοινοποίηση στα Social Media

Δεκάδες κατηγορίες επαγγελματιών και επιχειρήσεων θα πρέπει να αναρτήσουν ταμπέλα ότι δέχονται πληρωμές μέσω POS. Θα είναι, μάλιστα, υποχρεωμένοι να αναγράφουν και τηλέφωνο για σχετικές καταγγελίες.

Τα παραπάνω προβλέπονται σε τροπολογία του υπ. Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών που κατατέθηκε στη Βουλή με το σχέδιο νόμου για τη φορολόγηση των κερδών των διυλιστηρίων.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου, «με τη νέα διάταξη παρέχεται η δυνατότητα στον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών να προσδιορίσει ειδικές δραστηριότητες, στις οποίες παρατηρείται φοροδιαφυγή μέσω της αποφυγής πληρωμής με κάρτα, και γι’ αυτές να ορίσει ειδικό τύπο σήμανσης, με τον οποίο οι επαγγελματίες στα ελληνικά και στα αγγλικά θα ενημερώνουν τους πελάτες τους για τη δυνατότητά τους να δέχονται πληρωμές μέσω POS και θα παρέχουν και τηλέφωνο για σχετικές καταγγελίες. Σε όσους παραλείπουν αυτή την υποχρέωση θα επιβάλλεται πρόστιμο 1.000 ευρώ από την ΑΑΔΕ ή από τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή».

Σημειώνεται ότι υποχρέωση να δέχονται πληρωμές μέσω POS έχουν τα ταξί -για τα οποία έχουν γίνει ήδη πολλές καταγγελίες, τα αστικά λεωφορεία, καθώς και τα υπεραστικά ΚΤΕΛ. Για τα τελευταία απομένει να ρυθμιστεί το τεχνικό θέμα που προκύπτει για τους επιβάτες που εισέρχονται από ενδιάμεσες στάσεις και προκύπτει πρόβλημα συνδεσιμότητας του POS.

pos
PreviousNext