Σε ιδιαίτερα καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση στα Χανιά μεταξύ του ΔΣ του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης με τη Βουλευτή Χανιών της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη.

Τα μέλη του ΔΣ του συνδέσμου παρουσίασαν στην κα. Μπακογιάννη την εικόνα που επικρατεί σήμερα στον κλάδο και τις συνέπειες από την κρίση. όπως αυτή έχει διαμορφωθεί, ενώ της παρέδωσαν ψήφισμα με όλα τα αιτήματα.

Η κα. Μπακογιάννη δεσμεύτηκε να βοηθήσει ούτως ώστε να υλοποιηθούν δύο βασικά από τα αιτήματα του κλάδου:

- Η παράταση των ορίων ηλικίας των τουριστικών λεωφορείων, και 

- Η εναρμόνιση των τελών κυκλοφορίας των τουριστικών λεωφορείων με τα ΚΤΕΛ, πράγμα που θα συνεπάγεται 50% μείωση. 

Ο πρόεδρος του ΔΣ, Στράτος Μαγκουσάκης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Όπως και με πρόσφατη ανακοίνωσή μας έχουμε τονίσει, αλλά και με σχετικό υπόμνημα που έχει σταλεί στα αρμόδια Υπουργεία, είναι γνωστό ότι ο κλάδος μας δοκιμάζεται.

Εκπροσωπώντας όχι μόνο τους ιδιοκτήτες, αλλά στην ουσία και τους εργαζόμενους συναδέλφους μας οδηγούς, θέσαμε στην κα. Μπακογιάννη μια σειρά από θέματα - προτεραιότητες, προκειμένου ο κλάδος μας να αντεπεξέλθει στις δύσκολες συνθήκες που έχουν προκύψει και που υποθηκεύουν το μέλλον μας.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την ίδια για την κατανόηση που έδειξε, αλλά και για τη δέσμευση που ανάλαβε, προκειμένου να προωθήσει τα αιτήματά μας, ώστε άμεσα να δρομολογηθούν αλλαγές αναφορικά με τα όρια ηλικίας των λεωφορείων αλλά και τα τέλη κυκλοφορίας.

Παράλληλα, η συνάντησή μας δημιουργεί μια νέα βάση συνεννόησης εν όψει των εξελίξεων που θα προκύψουν από τη φετινή τουριστική περίοδο κρίσης». 

Και κατέληξε: «Ο κλάδος μας είναι περισσότερο ενωμένος από ποτέ αυτές τις δύσκολες στιγμές, προκειμένου να αντιμετωπίσει με τον καλύτερο τρόπο τις προκλήσεις των καιρών και να βοηθήσει τις εκατοντάδες οικογένειες ιδιοκτητών και εργαζομένων που μαζί μας δοκιμάζονται».