Τροχοί & TIR

Ζήτησε 1.000 ηλεκτρικά eActros

Κυρίαρχο θέμα συζήτησης μεταξύ των στελεχών της αυτοκινητοβιομηχανίας αποτελεί από χθες η δημοσίευση της επιστολής πρόθεσης της ελβετικής κατασκευαστικής εταιρείας Holcim την οποία συνυπογράφει η Me
Δευτέρα 29/01/2024 - 11:28
Κοινοποίηση στα Social Media

Κυρίαρχο θέμα συζήτησης μεταξύ των στελεχών της αυτοκινητοβιομηχανίας αποτελεί από χθες η δημοσίευση της επιστολής πρόθεσης της ελβετικής κατασκευαστικής εταιρείας Holcim την οποία συνυπογράφει η Mercedes-Benz Truck και αφορά στην προμήθεια 1.000 ηλεκτρικών φορτηγών eActros.

Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες παραγγελίες των τελευταίων ετών και έχει να κάνει με την απόφαση της Holcim να προχωρήσει στην αντικατάσταση του στόλου της με φορτηγά μηδενικών ρύπων.

Για την επιλογή των ηλεκτρικών eActros καθοριστικός παράγων είναι η χιλιομετρική εμβέλεια που φτάνει τα 500 χιλιόμετρα με μια φόρτιση και με δυνατότητα αυτή η εμβέλεια να διπλασιαστεί με μια επαναφόρτιση της μπαταρίας σε ταχυφορτιστή στη διάρκεια του διαλείμματος του οδηγού.

Η εμβέλεια επιτυγχάνεται χάρη στη χωρητικότητα της μπαταρίας που ανέρχεται στα 600 kWh -δίνοντας έτσι στο μοντέλο την ονομασία eActros 600.

Η Holcim είναι από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη εταιρείες κατασκευής έργων, κυρίως οικοδομικών, και ο στόλος της αποτελείται από φορτηγά με βαρέλες μπετού, πρέσες και διάφορα σιλοφόρα μεταφοράς χύδην οικοδομικών υλικών.

PreviousNext