Τροχοί & TIR

Αποκατάσταση της γέφυρας Ευήνου στην Π.Ε.Ο. Αντιρρίου – Ιωαννίνων

Η Νέα Οδός ανέλαβε την αποκατάσταση της οδικής γέφυρας της Παλιάς Εθνικής Οδού Αντιρρίου - Ιωαννίνων στον ποταμό Εύηνο, η οποία είχε καταστραφεί τον περασμένο Δεκέμβρη. Για το έργο αυτό,
Κοινοποίηση στα Social Media

Η Νέα Οδός ανέλαβε την αποκατάσταση της οδικής γέφυρας της Παλιάς Εθνικής Οδού Αντιρρίου - Ιωαννίνων στον ποταμό Εύηνο, η οποία είχε καταστραφεί τον περασμένο Δεκέμβρη.

Για το έργο αυτό, η Νέα Οδός θα λάβει το ποσό των 105. εκατ. ευρώ και όπως αναφέρει η σχετική σύμβαση συμπεριλαμβάνονται και εργασίες όπως η ανακατασκευή της περιλαμβανομένων και όλων των αναγκαίων υδραυλικών έργων προστασίας των βάθρων και διευθέτησης του ποταμού για την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής καθώς και των εργασιών προσωρινής αποκατάστασης της οδικής σύνδεσης και διευθέτησης των πάσης φύσεως αγωγών και δικτύων επί της προς αποδόμηση γέφυρας.

Στο σκεπτικό της απόφασης του υπ. Υποδομών και Μεταφορών αναφέρεται η αναγκαιότητα άμεσης αποκατάστασης της κυκλοφορίας της παλιάς Ε.Ο. Αντιρρίου-Ιωαννίνων με την υπενθύμιση ότι τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την Αιτωλοακαρνανία κατά μήκος του ποταμού Ευήνου και ειδικότερα το διήμερο 10-12 Δεκεμβρίου του 2021 δημιούργησαν τεράστια προβλήματα στην ευρύτερη περιοχή του Ευηνοχωρίου, έχοντας σαν συνέπεια, μεταξύ άλλων, την κατάρρευση τμημάτων της σιδηροδρομικής γέφυρας και την καταστροφή ενός μεσόβαθρου της οδικής γέφυρας που έχει συμπαρασύρει και τους δύο εκατέρωθεν σπονδύλους του καταστρώματος, με αποτέλεσμα τη διακοπή της κυκλοφορίας στην παλιά Ε.Ο. Αντιρρίου - Ιωαννίνων αρμοδιότητας Περιφ. Δυτικής Ελλάδος.

 

PreviousNext