Τροχοί & TIR

Εντός του τρίτου τριμήνου 2022 η σύμβαση για τον ΒΟΑΚ. Οι τρέχουσες εξελίξεις

Για τα μεγάλα έργα, που έχουν δρομολογηθεί για το αμέσως επόμενο διάστημα, στην Κρήτη μίλησε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, στο Κεντρικό δελτίο ειδήσεων του καναλιο
Κοινοποίηση στα Social Media

Για τα μεγάλα έργα, που έχουν δρομολογηθεί για το αμέσως επόμενο διάστημα, στην Κρήτη μίλησε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, στο Κεντρικό δελτίο ειδήσεων του καναλιού «Κρήτη TV».

Ειδικά για τις εξελίξεις για τον Βόρειο Οδικό Άξονα και συγκεκριμένα για την περιβαλλοντική έγκριση του πρώτου τμήματος Χερσόνησος - Νεάπολη, μήκους 22,5 χλμ., ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι ουσιαστικά, «η απόφαση αυτή σηματοδοτεί οριστικά και αμετάκλητα την έναρξη του έργου, ώστε η Κρήτη να αποκτήσει τον αυτοκινητόδρομο που της αξίζει».

«Πλέον βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο», είπε χαρακτηριστικά και σημείωσε ότι «μέχρι τέλος του έτους θα έχουμε διαγωνιστική διαδικασία, με υποβολή των δεσμευτικών προσφορών, ενώ η ανακήρυξη προσωρινού μειοδότη για το έργο αναμένεται στα τέλη Ιανουαρίου». Όπως επισήμανε ο υπουργός «είμαστε μέσα στα χρονοδιαγράμματα, αφού η σύμβαση του έργου θα υπογραφεί, όπως είχαμε παρουσιάσει και με τον Πρωθυπουργό, εντός του τρίτου τριμήνου του 2022».

Το χρονοδιάγραμμα για τον ΒΟΑΚ

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, στη συνέχεια αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο πλάνο κατασκευής και των υπολοίπων τμημάτων του ΒΟΑΚ, δίνοντας συγκεκριμένα στοιχεία για την πορεία τους.

Όπως είπε, για το τμήμα Χανιά – Ηράκλειο – σχεδόν 157 χιλιόμετρων, το οποίο θα γίνει με τη διαδικασία της σύμβασης παραχώρησης – η μελέτη περιβαλλοντολογικών επιπτώσεων αναμένεται το πρώτο τρίμηνο του 2022. «Εκτίμησή μας είναι ότι θα έχουμε δεσμευτικές προσφορές μέσα στο ‘22. Πρόκειται για ένα έργο ύψους 1,5 δισ., το μεγαλύτερο και σημαντικότερο κομμάτι, αφού συνδέει τα Χανιά με το Ηράκλειο», είπε ο υπουργός.

Για το κομμάτι Κίσσαμος – Χανιά, 38 χλμ. είπε ότι θα κατατεθεί μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων στο τέλος του καλοκαιριού και αναμένεται να υπάρξει ανάδοχος το 2023. «Θέλουμε να δίνουμε χρονοδιαγράμματα και να κρινόμαστε από αυτά», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Για το τμήμα Νεάπολη – Άγιος Νικόλαος, μήκους 14 χλμ. και προϋπολογισμού 147 εκατομμυρίων ευρώ είπε ότι θα δημοπρατηθεί μέσα στον Ιανουάριο του 2022 και στόχος είναι να συμβασιοποιηθεί εντός 6 μηνών.

«Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι τότε θέλουμε και θα δούμε μπουλντόζες, δηλαδή θα έχουμε εκκίνηση του έργου λίγο μετά το καλοκαίρι».

PreviousNext