Τροχοί & TIR

Χωματουργικό 5άξονο Scania με μικτό 69 τόνων

Το νέο ανατρεπόμενο Scania G 540 10x4/6 XT Heavy Tipper μικτού βάρους 69 τόνων παρουσίασε πρόσφατα η σουηδική μάρκα, ειδικά για τους πελάτες της που δραστηριοποιούνται στην εξορυκτική και
Κοινοποίηση στα Social Media

Το νέο ανατρεπόμενο Scania G 540 10x4/6 XT Heavy Tipper μικτού βάρους 69 τόνων παρουσίασε πρόσφατα η σουηδική μάρκα, ειδικά για τους πελάτες της που δραστηριοποιούνται στην εξορυκτική και στην κατασκευαστική βιομηχανία. «Ήρθε η ώρα να λανσάρουμε ένα προϊόν με την υψηλότερη ικανότητα φόρτωσης της αγοράς», είπε σχετικά ο επικεφαλής της Scania Mining, Sven-Erik Gustafsson.

Σημειώνεται πως με το νέο πέντε αξόνων χωματουργικό G 540 10x4, η Scania επεκτείνει την «XT Heavy Tipper» γκάμα ανατρεπόμενων βαρέως τύπου, που περιλαμβάνει ακόμα 6x4 φορτηγά μικτού βάρους 47 τόνων και 8x4 μοντέλα 58 τόνων. Σύμφωνα με τον κ. Gustafsson, το νέο 10x4 φορτηγό μειώνει το κόστος ανά τόνο κατά 15% σε σχέση με τα 8x4 οχήματα, καθώς χρειάζονται λιγότερα δρομολόγια ή φορτηγά για να μεταφερθεί το ίδιο φορτίο.

Υπενθυμίζεται πως η σειρά ΧΤ (Xtra Tough) αποτελεί την αμιγώς χωματουργική γκάμα οχημάτων της Scania και μπορεί να συνδυαστεί με όλες τις καμπίνες και με κάθε διαθέσιμο κινητήρα. Αξίζει να αναφερθεί, ακόμα, πως τα βαρέως τύπου ανατρεπόμενα φορτηγά «Heavy Tipper» εμφανίζουν μέγιστο βάρος συρμού 210 τόνων. Για να υποστηρίζουν τα μεγαλύτερα φορτία, όλα τα μέρη τους (κινητήρες, κιβώτια, διαφορικά, αναρτήσεις, αντιστρεπτικές, κ.α.) έχουν δεχθεί τις δέουσες ενισχύσεις.

PreviousNext