Τροχοί & TIR

KOMATSU: Νέος φορτωτής και σειρά εκσκαφέων

Ο ευρωπαϊκός κλάδος της Komatsu παρουσίασε ένα πλήθος μηχανημάτων έργων για τις περισσότερες κατασκευαστικές εφαρμογές. Μεταξύ αυτών ξεχώρισε ο νέος ελαστιχοφόρος φορτωτής WA380-8 νόρμας
Κοινοποίηση στα Social Media

Ο ευρωπαϊκός κλάδος της Komatsu παρουσίασε ένα πλήθος μηχανημάτων έργων για τις περισσότερες κατασκευαστικές εφαρμογές.

Μεταξύ αυτών ξεχώρισε ο νέος ελαστιχοφόρος φορτωτής WA380-8 νόρμας (εκπομπών ρύπων) IV βελτιωμένης απόδοσης και οικονομικότερος κατά 8% του προηγούμενου μοντέλου (WA380-7). Διακρίνεται για τη σταθερότητά του κατά την εργασία και τη δυνατότητα να δέχεται εξαρτήματα διαχείρισης σκουπιδιών ή λατομικών εφαρμογών. Παράλληλα η καμπίνα παρέχει αυξημένη άνεση και ορατότητα στο χειριστή ο οποίος έχει στη διάθεση του το σύστημα auto-digging το οποίο ασκεί τις απαιτούμενες δυνάμεις στο κουβά για προώθηση και ανύψωση σε συνδυασμό ένα εντελώς νέας σχεδίασης κουβά.

Ο φορτωτής WA380-8 φοράει τον κινητήρα της Komatsu SAA6D107E-3 ισχύος 191 HP (142 KW) ο οποίος, για τη μείωση των καυσαερίων έχει και φίλτρο (DPF) και σύστημα SCR (AdBlue).

Για τη μείωση της κατανάλωσης, ο φορτωτής διαθέτει το σύστημα Komatsu Smart Loader Logic System το οποίο περιορίζει αυτόματα την παρεχόμενη ροπή όταν πρόκειται για ελαφρές εργασίες που δεν απαιτούν τη μέγιστη ροπή.

Η σειρά των εκσκαφέων

Ο ερπυστριοφόρος εκσκαφέας PC240LC/NLC-10 αποτελεί ένα χαρακτηριστικό μοντέλο της πλούσιας γκάμας της Komatsu που περιλαμβάνει περί τα τριάντα μοντέλα, ανάμεσα τους και δύο υβριδικά (Hybrid). Το συγκεκριμένο μοντέλο PC240LC/NLC-10 φέρει κινητήρα ισχύος 189 HP (141 KW), έχει βάρος λειτουργίας από 24,6 μέχρι 26,1 τόνους, το μέγιστο βάθος εκσκαφής φτάνει τα 7,32 μέτρα και ο κάδος του έχει χωρητικότητα 1,89 κ.μ.

PreviousNext