Τροχοί & TIR

Το 2021 το τμήμα «Λαμία – Ξυνιάδα»

Πήρε τη χρηματοδότηση και τον τον Δεκέμβριο του 2021 προγραμματίζεται να παραδοθεί στην κυκλοφορία το τμήμα «Λαμία – Ξυνιάδα» του αυτοκινητόδρομου Ε65, καθώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε χρηματοδότ
Δευτέρα 20/01/2020 - 11:09
Κοινοποίηση στα Social Media
Το «πράσινο φως» έδωσε η Κομισιόν για την κατασκευή του τμήματος Λαμία – Ξυνιάδα» του Ε65, εγκρίνοντας χρηματοδότηση ύψους 255 εκ. ευρώ.
Το «πράσινο φως» έδωσε η Κομισιόν για την κατασκευή του τμήματος Λαμία – Ξυνιάδα» του Ε65, εγκρίνοντας χρηματοδότηση ύψους 255 εκ. ευρώ.

Πήρε τη χρηματοδότηση και τον τον Δεκέμβριο του 2021 προγραμματίζεται να παραδοθεί στην κυκλοφορία το τμήμα «Λαμία – Ξυνιάδα» του αυτοκινητόδρομου Ε65, καθώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε χρηματοδότηση ύψους 255 εκ. ευρώ μέσω του Ταμείου Συνοχής για την κατασκευή του νότιου τμήματος του Ε65, που συνδέει τη Στερεά Ελλάδα με τη Δυτική Θεσσαλία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Κομισιόν, ο εν λόγω αυτοκινητόδρομος θα προωθήσει την οικονομική, πολιτιστική και τουριστική ανάπτυξη της Στερεάς Ελλάδας και της Θεσσαλίας, δημιουργώντας παράλληλα νέες θέσεις εργασίας και αυξάνοντας τα εισοδήματα στην περιοχή.

«Το έργο αυτό είναι η απτή απόδειξη ότι η Ε.Ε. συνεχίζει να επενδύει στη βελτίωση των υποδομών στην Ελλάδα. Οι Έλληνες πολίτες, οι επιχειρήσεις και οι τουρίστες θα επωφεληθούν από τη νέα σύνδεση», δήλωσε σχετικά η Επίτροπος Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων της Ε.Ε., Ελίζα Φερέιρα.

Σημειώνεται, τέλος, πως εκκρεμεί ακόμα η υλοποίηση του βόρειου τμήματος του αυτοκινητοδρόμου, το οποίο θα συνδέει τα Τρίκαλα με την Εγνατία Οδό, ολοκληρώνοντας στο σύνολό του τον οδικό άξονα Ε65.

PreviousNext